Tände eld på fyra ställen i Hultsfred

Vid halv tretiden väcktes Fredrik Hammarqvist av sin fru, som såg att det brann för fullt ute på gatan. Lågor på två och en halv meters höjd.

Busskuren vid Blåklinten har drabbats av ett brandattentat och blivit totalt nedsotad.

Busskuren vid Blåklinten har drabbats av ett brandattentat och blivit totalt nedsotad.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-07 13:18

Fredrik Hammarqvist slet till sig en pulversläckare och sprang ut. Det visade sig att det var en bensindunk som stod på gatan och brann våldsamt, bara några meter från en parkerad bil.

Han kunde snabbt komma till rätta med lågorna och när elden slocknat stod en halvsmält bensindunk kvar på platsen. Det visade sig också att asfalten varit sönderbränd.

– Det var en uppskakande upplevelse, säger han. Speciellt som bilen stod bara fyra meter ifrån och det brann väldigt intensivt. Det kunde lätt ha spridit sig.

Under natten till måndagen var det tydligen någon eller några som eldat på flera ställen i Ekebergsområdet i Hultsfred. Bland annat har busskuren vid Blåklinten på Oskarsgatan drabbats. Den är totalt nedsotad och plasten på tidtabellen har smält ner. Men det har inte brunnit så intensivt att det tagit sig i sittbänken.

I backen upp mot Ekeberg har någon dessutom hällt ut någon brännbar vätska och tänt på. Den brinnande vätskan har sedan fått rinna utmed backen och lämnat ett sotigt spår efter sig. Likaså har det brunnit vid pollarna, som utmärker övergångsstället på Oskarsgatan.

– Det är väldigt oroväckande om någon roar sig på det här viset, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap och dessutom säkerhetssamordnare i kommunen. Det har brunnit på fyra ställen som vi känner till, men det kan vara fler.

Räddningstjänsten fick aldrig något larm om händelserna, men har varit ute och kontrollerat de olika brandplatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!