Vid infarterna till Hultsfred välkomnas besökare numera av skyltar med en stiliserad bild av The Hives-sångaren Howlin' Pelle Almqvist.
– Det är en symbol för andan och musiken, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef på Hultsfreds kommun.
Hon bekräftar att bilden föreställer Pelle Almqvist, men menar att fokus inte ligger på artisten eller bandet.
– Symboliken är vad musiken har betytt och betyder för Hultsfred, och andan "Går det inte så går det ändå".
Stefan Ölvebring, arkivchef på Svenskt Rockarkiv, berättar att han fick i uppdrag att plocka fram bilder från Hultsfredsfestivalen.
– Jag var inte den som slutligen valde bilden, men jag var med och lade fram ett par exempel, säger han.
På det ursprungliga fotografiet står sångaren vid scenkanten och sträcker ut mikrofonen mot publiken.
– Fotografen heter Frank Julin. Bilden är tagen på Hawaiiscenen på 2008 års festival.
Enligt Stefan Ölvebring har The Hives spelat sex gånger på festivalen och en gång på Metropol i Hultsfred.
– Första gången var 1998.
Malin Albertsson uppger att kommunen haft en dialog med hembygdsföreningen och Hultsfred handel om motivet på välkomstskylten.
Kände du till att det var en rättsvist mellan The Hives och Hultsfredsfestivalen efter att festivalen gick i konkurs?
– Nej, det kände jag inte till, säger Malin Albertsson.
The Hives var bokade till 2010 års upplaga av festivalen, som blev inställd med kort varsel. Efteråt stämde Hultsfredsfestivalen AB:s konkursbo The Hives bolag No Fun AB på drygt 600 000 kronor, samma summa som bandet fått i förskott för spelningen.
– Det är ingenting vi har haft med i diskussionen, eftersom det är andan av musiken och "Går det inte så går det ändå" som vi ville lyfta fram, snarare än den specifika artisten, säger Malin Albertsson.
Tvisten slutade 2013 med en förlikning som innebar att festivalens konkursbo fick betala 40 000 kronor till No Fun AB. Det framgår av en dom från Malmö tingsrätt som Vimmerby Tidning tagit del av.
The Hives har även varit inblandade i andra rättstvister. I den så kallade Tambourine-härvan dömdes The Hives att betala 23 miljoner kronor till The Cardigans.
– Det är ingenting vi har haft med i den här processen. Vi har avbildat ett foto för att symbolisera andan av musik, säger Malin Albertsson.
Samtidigt är det ganska tydligt att det är just The Hives som är avbildade?
– Ja, det är det om man känner till musik, absolut. Det kan jag förstå. Vi tyckte att det var ett bra foto helt enkelt, med en härlig energi i, som vi ville använda.
Inte heller Stefan Ölvebring kände till rättstvisten mellan Hultsfredsfestivalens konkursbo och The Hives.
– Det är första gången jag hör något om det. Jag var som sagt inte involverad i vad som skulle vara på skylten, jag var arkivarie och levererade bilder som kunde funka, säger han och tillägger:
– Det är inga hard feelings mellan The Hives och Hultsfred som ort. Det kan jag inte tänka mig.
Stefan Ölvebring berättar att delar av gruppen har besökt Hultsfred efter 2010. Svenskt Rockarkiv har också fått flera donationer av The Hives.
– Vi har bland annat deras turnébuss och scenkostymer i samlingarna. Det verkar inte som att de tycker att det är någon schism mellan Hultsfred och dem.
Vimmerby Tidning har sökt The Hives, utan framgång.