The Hwillagers satsar hårt

Före detta Underlifvens, numera The Hwillagers har satsat rejält under sommaren med nytt namn och så har de gett ut sin första skiva. Det går framåt och de försöker sprida sin musik och entusiasm även utanför kommunens gränser då de i helgen bland annat spelar på en festival på Öland.

The Hwillagers har släppt sin första skiva.

The Hwillagers har släppt sin första skiva.

Foto:

Hultsfred2011-08-02 06:36

Efter snart två år av spelande tillsammans har Underlifvens bytt namn till The Hwillagers, byborna på engelska. De vill stå på egna ben och inte längre bli förknippade med de lokala Lifvens.
- Folk tyckte Underlifvens var ett bra namn men de förväxlade oss med Lifvens och det lät inte speciellt seriöst, säger sångaren Erik Olsson. Så nu har vi bestämt oss för att byta namn och vi är jätte nöjda med vårt nya
Att det är en konstig stavning på bandets namn är ingen slump utan The Hwillagers stavas med "Hw" enbart för att Vena stavades på det sättet förr.
- Byborna som det översätts till passar oss bra. Vi är alla från Venahållet och olika byar, säger Erik.

Ny skiva
Smalspår heter deras nya och allra första utgivna skiva. Den innehåller covers av irländska låtar av alla dess former och det har sålts över förväntan.
- Vi har nog sålt runt 200 stycken och fler kommer det att bli, säger Daniel Karlsson. Vi vill sprida vår musik till fler delar av landet och ska försöka sälja dem på pubar och olika ställen runt omkring.
Det är bland annat Flogging Molly och Dropkick Murphys som inspirerar The Hwillagers.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om