Theodor Engström pluggade i Hultsfred

Rättegången mot Theodor Engström, misstänkt för terrorbrott genom mordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i somras, lyfter i dagen att han under en period pluggat på Hultsfreds gymnasium.

Enligt Dagens Nyheter studerade Theodor Engström på Hultsfreds gymnasium i början av 2000-talet.

Enligt Dagens Nyheter studerade Theodor Engström på Hultsfreds gymnasium i början av 2000-talet.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-11-11 16:11

Enligt tidningen Dagens Nyheter, som tagit del av Rättsmedicinalverkets undersökning av Engström, ska han ha gått på Hultsfreds gymnasium och gick ut 2005 med högsta betyg i 21 av de 30 kurserna. 

I skolans journaler och självskattningsformulär ska Engström ha uppgivit att han trivdes bra i skolan, och hade både kamrater och vuxna att prata med. På fritiden ska han bland annat ha tränat simning.

undefined
Enligt Dagens Nyheter studerade Theodor Engström på Hultsfreds gymnasium i början av 2000-talet.

Nu anklagar han dock skolan för att ha missat hans problem och i stället fokuserat alltför hårt på prestationerna.

Under en stor del av sin uppväxt bodde Theodor Engström i Målilla, men är sedan många år bosatt utanför Kalmar.

Expressen har tagit del av polisförhör där Theodor Engströms mamma berättar om hans skoltid. Mamman upplevde att sonen hade sociala svårigheter i grundskolan, men att han "blommade upp" på gymnasiet, där han gick naturvetenskapsprogrammet.

undefined
Theodor Engström förs från rättegången vid Gotlands tingsrätt.

Undersökningen som gjorts visar på en motsägelsefull bakgrund, för teamet som gjort undersökningen har Engström berättat om mobbning, om ett livslångt utanförskap som fått honom att känna sig som en "plågad spökpojke", levande begravd. 

Efter gymnasietiden i Hultsfred, flyttade Engström till Uppsala för att läsa statsvetenskap. Men avbröt studierna. Efter det hoppade han på tekniskt basår och praktisk filosofi i Linköping, men hoppade av även där. År 2012 avslutade han dock en kurs i historia, berättar DN.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!