Tillfälligt parkeringsförbud vid skolavslutningen

Hultsfreds kommun inför ett tillfälligt parkeringsförbud i närheten av Kyrkan under skolavslutningarna. Tidigare års trafikkaos i samband med skolavslutningarna gör att man får ta till en drastisk åtgärd i år för att underlätta trafiksituationen.

Det gäller att tänka sig för hur man parkerar. I samband med skolavslutningen i dag har ett tillfälligt parkeringsförbud införts på Källerydsgatan och delar av Hantverkargatan intill kyrkan.

Det gäller att tänka sig för hur man parkerar. I samband med skolavslutningen i dag har ett tillfälligt parkeringsförbud införts på Källerydsgatan och delar av Hantverkargatan intill kyrkan.

Foto:

Hultsfred2017-06-15 04:00

Det är längs Källerydsgatan och delar av Hantverkargatan som kommunen nu sätter P för parkering under hela dagen i dag, torsdag. Förbudet gäller hela torsdagsdygnet.

Just de här skolavslutningsdagarna brukar det bli synnerligen intensiv trafik i kvarteren runt kyrkan. I och med att avslutningen sker i omgångar blir det trångt med bilar som ska ut från parkeringarna, och bilar som ska in.

Dessutom används även en del gräsytor för parkering och det händer att även boende utmed Källerydsgatan blivit inparkerade och inte kommit ut från sina infarter.

I stället uppmanar kommunen, på sin hemsida, besökare vid skolavslutningen att gå eller cykla till kyrkan. Och att komma i god tid och visa hänsyn till medtrafikanterna.

– Skolan har gått ut till föräldrarna med det budskapet, säger Jens Karlsson, chef för gata-park på ÖSK. Det handlar ju till 99 procent om barn som bor i Hultsfred.

Men det lär i alla fall bli en hel del bilar i rörelse under skolavslutningstimmarna. Jens Karlsson rekommenderar att man parkerar lite längre bort på gatorna.

– I första hand är det förstås kyrkans egen parkering som gäller, säger han, sedan finns det platser borta vid hyreshusen.

Han poängterar dock att et gäller att iaktta vanlig parkeringsdisciplin och följa skyltningen.

Upprinnelsen till det tillfälliga parkeringsförbudet är en diskussion om säkerheten mellan kyrkan och skolan, berättar Jens Karlsson, och sedan också mellan kyrkan och ÖSK.

Kyrkan var oroliga för att det var svårt att komma in och ut på gatorna, säger Jens Karlsson. De var också oroliga för att räddningstjänst och ambulans skulle få svårt att ta sig fram.

Resultatet av de här samtalen blev att man nu inför ett tillfälligt parkeringsförbud på Källerydsgatan och delar av hantverkargatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om