Tio nya jobb skapas när ÖSK storsatsar

Tio nya jobb i ett rörläggarlag, blir resultatet när ÖSK storsatsar på att byta ut gamla dåliga VA-ledningar.

Tio nya jobb blir det när ÖSK vill steppa upp tempot i VA-saneringarna. Det är många projekt igång redan, och fler ska det bli. Det finns många ledningar som behöver bytas.

Tio nya jobb blir det när ÖSK vill steppa upp tempot i VA-saneringarna. Det är många projekt igång redan, och fler ska det bli. Det finns många ledningar som behöver bytas.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2020-05-26 16:00

– Vi måste steppa upp tempot i utbytet, säger Johan Svensson (M), vice ordförande i ÖSK-direktionen. Och det ska vi göra i egen regi.

Rekryteringen till de nya tjänsterna drar igång per omgående, efter beslutet som direktionen tagit.

– Bland de tio finns också en arbetsledare, säger Johan Svensson, han är redan på plats. Men till de övriga hoppas vi kunna rekrytera så många som behövs successivt. Vi ställer inga krav på utbildning eller erfarenhet, vi kommer att ordna så att de nya får chansen att utbilda sig parallellt med att de jobbar. På lite sikt ska de bli experter på rörläggning.

– Det har visat sig att vi har haft svårt att få upp farten med utbytet, säger Johan Svensson. Därför vill vi ta ett nytt grepp och skapa ett rörläggarlag som kan öka tempot. 

– Vi tar hem jobbet i egen regi. Men maskinkapaciteten kommer att finnas hos entreprenörerna. Vi räknar med att jobba tillsammans, fortsätter han.

För det finns mycket jobb som väntar. Ledningsnätet är gammalt och i ganska dåligt skick på många håll. 

– Det är många vattenledningar som läcker och behöver bytas ut, säger Johan Svensson, som inte gillar att rent, processat dricksvatten rinner ut i marken, till ingen nytta. 

– Därför måste vi göra den här satsningen, säger han.

Han ser framför sig flera stora projekt som står på tur. Liknande det omfattande ledningsbytet som gjordes i Gårdveda för att par år sedan, där snart sagt hela stamnätet byttes ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!