Stor butikskedja etablerar sig i Hultsfred

Intermezzo har stängt sin frisörsalong i Hultsfred. Vimmerby Tidning kan nu berätta att optikerkedjan Synsam tar över lokalen. "Hultsfred har funnits med på vår önskelista ett slag och nu hittade vi också rätt läge och lokal", säger Synsams Sverigechef.

I månadsskiftet mars/april stängde Intermezzo sin frisörsalong på gågatan. Men lokalen kommer inte att stå tom länge.

I månadsskiftet mars/april stängde Intermezzo sin frisörsalong på gågatan. Men lokalen kommer inte att stå tom länge.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-04-04 16:17

Intermezzo, som har funnits i Hultsfred sedan 2011, stängde nyligen sin frisörsalong på gågatan i centrum, vilket Dagens Hultsfred var först med att rapportera om.

– Vi väljer att slå ihop våra salonger och väljer att göra det i Vimmerby. Det är extra kul för Vimmerby, säger Anna Elfström, frisör och delägare till Intermezzo, till Vimmerby Tidning.

Varför väljer ni att lägga ner salongen i Hultsfred?

– Konjunkturer går upp och ner. Alla våra enheter har påverkats. Men framför allt beror beslutet på att det är de två enheterna som ligger närmast varandra. I samband med att kontraktet löpte ut tog vi beslutet att satsa mer i Vimmerby. Vi märker att Vimmerby är en väldigt blomstrande ort, trots lågkonjunktur.

undefined
Lokalen som Synsam nu tar över är på totalt 251 kvadratmeter. Den nya butiken invigs den 12 juni.

Enligt Anna Elfström följer tre av de fyra anställda i Hultsfred med till salongen i Vimmerby.

– Den lokalen är anpassad för att kunna vara fler, vilket också känns toppen.

Fastighetsägaren har redan en ny hyresgäst på gång till lokalen som Intermezzo lämnar i Hultsfred.

– Det känns lite extra bra att det är en ny aktör som ska ta över lokalen i Hultsfred, säger Anna Elfström.

Vimmerby Tidning kan nu berätta att optikerkedjan Synsam, som har cirka 4 000 medarbetare och 500 butiker i Norden, kommer att flytta in i lokalen på gågatan. Via Arbetsförmedlingens hemsida söker Synsam en butikschef, en legitimerad optiker och en butikssäljare till Hultsfred.

Valet av lokal innebär att Synsams butik hamnar mittemot Synoptik, som finns på gågatan sedan tidigare.

undefined
"Det ska bli så kul att få hälsa alla Hultsfredsbor välkomna i juni", skriver Krister Duwe, Sverigechef på Synsam.

När öppnar ni butiken i Hultsfred?

"12 juni 2024 har vi invigning och hälsar alla Hultsfredsbor välkomna till öppningen då det blir festligheter och extra bra erbjudanden", skriver Krister Duwe, Sverigechef på Synsam, till Vimmerby Tidning.

Stämmer det att ni tar över frisörsalongen Intermezzos gamla lokal på Bryggerigatan?

"Lokalen är på 251 kvadratmeter och ligger på affärsgatan i stan, Bryggerigatan 6. Vi har under en period haft span på Hultsfred eftersom vi alltid ska finnas där våra kunder finns. När nu denna fina lokal blev ledig så tvekade vi aldrig. Det ska bli så kul att få hälsa alla Hultsfredsbor välkomna i juni", skriver Krister Duwe som utlovar marknadens bredaste sortiment av glasögon och kontaktlinser samt medarbetare som hjälper kunderna med allt från synundersökningar till utprovning av synhjälpmedel.

Varför väljer ni att etablera er i Hultsfred?

"Synsam har en tydlig etableringsplan, som innebär att det finns många viktiga orter, som Hultsfred, som vi vill öppna nya butiker på. Hultsfred har funnits med på vår önskelista ett slag och nu hittade vi också rätt läge och lokal. Det känns superkul och vi ser fram emot att flytta in!"

undefined
Synsam får ett centralt läge för sin butik i Hultsfred.

Hur många personer anställer ni till butiken?

"Vi har påbörjat rekryteringen och vi räknar med att välkomna minst tre nya medarbetare. Är man sugen på att arbeta i en spännande bransch i gränssnittet mellan vård, handel och mode ska man absolut söka våra tjänster."

Hur ser ni på konkurrensen från den optiker som redan finns på gågatan i Hultsfred?

"Det är jättebra för kunderna att det finns valmöjligheter, det gynnar alltid kunden. Synsam har 251 butiker i Sverige och genom att etablera nya butiker, ofta på mindre orter, bidrar vi till hållbara stadskärnor och nya arbetstillfällen. Även dessa aspekter är viktiga."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!