Tompa laddar för andra konserten

Bandet sattes ihop speciellt för This is Hultsfred i somras. Men med tanken att det skulle bli en fortsättning. Och nu är är fortsättningen här. På lördag gör bandet sin andra spelning sedan starten. Men förhoppningen är förstås att det ska bi många, många fler gig för Tompas Hard Blues Allstars. Inte minst som hela den här konserten på Hotell Hulingen ska spelas in på video och användas för att marknadsföra bandet.

Uppåt på karrärstegen. Tompa Gabrielsson och hans Hard Blues Allstars har börjat ladda för den andra konserten.

Uppåt på karrärstegen. Tompa Gabrielsson och hans Hard Blues Allstars har börjat ladda för den andra konserten.

Foto:

Hultsfred2017-06-01 15:30

Huvuddelen av musikerna i bandet har Tompa hittat på hemmaplan här i Hultsfred, men långt ifrån alla. Mats Bengtsson, är skåning med ett förflutet i Wilmer X. Kalle Andersson har han lånat in från Little Stalin Blues Band. Även det en gammal festivalbekanting för Hultsfredspubliken.

Med i bandet är också nya sångerskan Maria Anderberg, som svarar för en god del av sången. För den andra delen svarar inte helt oväntat Patric Engqvist, medan Bert Olausson spelar bas.
– Sedan har vi en kör också, säger Tompa, eller Tomas Gabrielsson, som det står på visitkortet. Det är kantorn i Kristdala och hennes döttrar som körar åt oss.

Själv sitter han vid trummorna.
– Fast egentligen spelar jag keyboard, säger Tompa, men det gör Mats Bengtsson så bra att han får sköta det.

Trots att det blir den andra konserten för bandet, är det långt i från några nybörjarmusiker det handlar om. Lägger man ihop den samlade rutinen i gänget, och räknar åren baklänges lär man hamna någonstans i sluttampen på vikingatiden, eller något ditåt.

Med bandmedlemmarna spridda över snart sagt hela södra Sverige, säger det sig själv att det blir klent med repetitioner för hela bandet.
– Men med duktiga musiker går det bra ändå, säger Tompa. Det är bara att köra på.
Inte vän av repetitioner

Han är dessutom ingen vän av allt mycket repetition. Risken är, tycker han, att mycket av känslan går förlorad.
Det blir lite som att rabbla en läxa helt enkelt. Och när bandet spelade på This is Hultsfred, hade man aldrig repat ihop. Och det gick bra det också...
– Då är det bättre att gå ut på scenen och vara taggad så in i helsicke, säger han.

Bandet heter som sagt Tompas Hard Blues Allstars, men man ägnar sig inte så mycket åt den renodlade bluesen. Det handlar mer om att hitta den rätta blueskänslan som finns i det mesta i musikväg.
– Mycket av låtarna vi kör är från 60- och 70-talen, säger Tompa, som börjat uppladdningen på allvar inför tredje juni, när bandet går ut på hotellets scen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om