Tomten knackar på - besöker äldreboenden

Tomten har mycket att stå i så här dagarna före dopparedagen. Men trots det har han och hans medhjälpare tagit sig tid att hälsa på alla äldreboenden.

Tomten har lovat att ställa upp. Trots att det mycket som ska göras dagarna före dopparedagen så tar han sig tid att hälsa på hos de boende på Knektagården.

Tomten har lovat att ställa upp. Trots att det mycket som ska göras dagarna före dopparedagen så tar han sig tid att hälsa på hos de boende på Knektagården.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2020-12-17 22:00

Det berättar Emil Elofsson på evenemangsgruppen hos Kultur- och fritid. 

– Jag tror att det kommer att bli uppskattat av de gamla, säger han. Vi har dubbelkollat med boendet och de väntar på besöket och förbereder de boende på att det kan komma rödklädda figurer och hälsa på.

Ett litet aber i sammanhanget är förstås att tomten inte får komma in. Men knacka på fönstren går bra. Eller som tomtegubbarna säger "slå i glaset och låt oss lustiga vara". Tanken med det här julbesöket att skapa lite mer julstämning på boendet, och då kan lite tomtesmyg i buskarna vara en del i arbetet.

– Det här är en målgrupp som behöver lite extra så här i decembertid säger Emil Elofsson. Så vi försöker göra vad vi kan.

Tomten har dessutom lovat att bjuda de boende på en julfika, som blir något utöver det vanliga. Ja kanske det rent av blir några julklappar under granarna utanför.

För att hinna med alla äldreboenden innan jul, har tomtefar och medhjälparna avsatt ett par dagar för besöken. 21 och 22 december är vikta för besöken på äldreboendena.

Tidigare har evenemangsavdelningen tagit hjälp av skoleleverna för att skicka julhälsningar till äldre, som bor ensamma och det har slagit väl ut.

– Jag har fått många positiva kommentarer på det, säger Emil Elofsson, det är många som har skrivit tillbaka och tackat.

Sedan tidigare rullar också fototävlingen Klick på Visit Hultsfreds hemsida, där många har delat med sig av sina bästa bilder från Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!