Tonåring fick motta flera sparkar och slag

"Din kompis vill prata med dig där ute". En tonårig kille från Hultsfred lurades att följa med ut på skolgården och därute i januarimörkret utsattes han för misshandel.

En kille i tonåren åtalas för en våldsam misshandel som inträffade på en skolgård i Hultsfred för några månader sedan.

En kille i tonåren åtalas för en våldsam misshandel som inträffade på en skolgård i Hultsfred för några månader sedan.

Foto: Lars-Göran Norlin

Hultsfred2022-06-22 21:00

Nu åtalas en annan tonårig kille för misshandeln, som inträffade på en skolgård i Hultsfreds kommun i slutet på januari i år.

Offret, en några år yngre pojke fick enligt åtalet ta emot flera knytnävsslag och sparkar, bland annat mot huvudet. Han ska även ha blivit stampad i huvudet av den misstänkte. Gärningsmannen ska också, enligt åtalet, ha tagit tag om halsen på offret och lyft honom. Vilket fick till följd att han fick svårt att andas. Både under de sekunder det pågick och en tid efteråt.

Så småningom lyckades han dock slingra sig ur greppet och söka skydd inne på skolan, där personalen och andra ungdomar kunde se till att han fick hjälp.

Skadorna blev omfattande, med bland annat en blodsutgjutelse i ena ögat och flera blåmärken och hudavskrapningar. Själv nekar den misstänkta tonåringen till att ha gjort något brottsligt. I stället lägger han skulden på en okänd person som bad honom gå in och hämta offret. En person som verkade något äldre, men som var försedd med ansiktsmask enligt den misstänktes version.

I en omfattande utredning har det hållits ett antal förhör med såväl ungdomar som personal på den aktuella skolan. Flera av vittnesmålen pekar dock i en annan riktning. 

Varför händelsen uppstod är dock inte hundraprocentigt klarlagd. Men i förundersökningsprotokollet presenteras ett par olika teorier kring orsaken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!