Tonåring från Hultsfreds kommun åtalad för mord

En Hultsfredsbo i övre tonåren åtalas nu misstänkt för att knivhuggit en man i 25-årsåldern till döds. Mordet ska ha skett i Uppsala i mars i år. Den misstänkte tonåringen nekar till brott.

En tonåring från Hultsfreds kommun åtalas för mord. I slutet av månaden hålls rättegången vid Uppsala tingsrätt.

En tonåring från Hultsfreds kommun åtalas för mord. I slutet av månaden hålls rättegången vid Uppsala tingsrätt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hultsfred2023-08-09 17:31

Det framgår av åtalet som åklagaren lämnade in till Uppsala tingsrätt i måndags.

Tonåringen, som är folkbokförd på en adress i Hultsfreds kommun, något som Skatteverket bekräftar under onsdagen, befann sig i mars i Uppsala. 

I förhören i förundersökningsprotokollet berättar tonåringen hur hen och en kompis träffade på en bekant till Hultsfredsbon som tipsade ungdomarna om ett ställe där det gick att köpa märkesklockor billigt.

De blev intresserade och åkte med denne och ytterligare två män i en bil. På den aktuella adressen blev det bråk mellan besökarna och två personer som redan befann sig på platsen. Enligt förundersökningsprotokollet ska flera knivar ha förekommit under bråket.

Enligt tonåringen från Hultsfreds kommun höll sig hen på avstånd men kände sig sen attackerad och medger att hen tog till våld. Tonåringen menar att det ska ha varit i självförsvar, och att det inte orsakat mannens död.

Tonåringen har bland annat visat polisen var två av knivarna kastades efter händelsen.

Åklagaren åtalar dock tonåringen från Hultsfreds kommun för mord. Ytterligare en person i övre tonåren och en man i 35-årsåldern åtalas för medhjälp till mord. Den äldre av dem åtalas även för misshandel och olaga hot i samband med händelsen. En annan person i 25-årsåldern åtalas för skyddande av brottsling.

Rättegången hålls i Uppsala tingsrätt i slutet av månaden.

Mordet ska ha skett i mars i år.
Mordet ska ha skett i mars i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!