Myndighetens granskning: Utbildningen får full pott

"Vi är otroligt stolta och glada". Det blev toppbetyg för Additivt Teknikcentrum i Hultsfred, när YH-myndigheten gjorde en kvalitetsgranskning av utbildningen.

Rektor Aina Kalle vill skicka en stor applåd till Joakim Svensson och de andra på Additivt Teknikcentrum.

Rektor Aina Kalle vill skicka en stor applåd till Joakim Svensson och de andra på Additivt Teknikcentrum.

Foto: Olof Carlson/Charlotte Madestam

Hultsfred2022-09-30 16:00

Gratulationerna har strömmat in till platschefen Joakim Svensson. Inte minst från rektor Aina Kalle på Hultsfreds Lärcenter.

– De gör ett jättebra jobb, tycker hon, de är värda en stor applåd. Jag vet ju hur mycket jobb det ligger bakom. De bidrar med industriteknisk utbildning som behövs i området.

Aina berättar att lärcenter är en av kunderna till Additivt Teknikcentrum och köper utbildning där ifrån.

– Vi hjälps åt att sy ihop utbildningspaket som industrin efterfrågar, säger hon.

För det är ingen liten granskning som gjorts, allt ifrån lokaler och teknisk utrustning har granskats. Plus att man talat med både lärare, elever och näringslivets representanter. 

Det här ger förstås råg i ryggen för framtiden. Inte minst inför de planerade teknikkvällarna fram i höst. I våras ordnades teknikkvällar enbart för tjejer, men i höst vidgar man kretsen och bjuder in alla intresserade.

– Det gick väldigt bra i våras, säger Joakim Svensson, det resulterade i 14 sökande.

På de här teknikkvällarna vill man visa upp sig och fånga upp nya intresserade studenter. Och för att ytterligare väcka intresse är en rad gästföreläsare inbjudna för att berätta mer om olika teknikyrken.

På de fyra år som Additivt Teknikcentrum funnits har man vuxit från noll till 60 elever i dag. Från gymnasiet till yrkeshögskola.

– Vi har ett tätt samarbete med näringslivet i området, säger Joakim Svensson. Inte minst med gjuterierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!