Torghandeln rullar vidare i Hultsfred

Det blir fredagstorg i Hultsfred varje fredag intill årets ände. Nu på fredag i lite mindre omfattning, men redan till mors dag är det dags för en högre växel.

Torghandeln i Hultsfred rullar på. Varje fredag, året ut är planerad. Om det inte skulle råka vara storhelg, berättar Jenny Nilsson.

Torghandeln i Hultsfred rullar på. Varje fredag, året ut är planerad. Om det inte skulle råka vara storhelg, berättar Jenny Nilsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-05-21 07:00

Vid ett möte på torsdagen togs beslutet om att torgdagarna ska fortsätta, varje fredag,  om inte intill tidens ände, så i alla fall intill årets ände. Och förhoppningen är att de ska växa.

– Nu blir det 7- 8 försäljare, säger Jenny Nilsson som håller i trådarna för torgdagarna. Men sedan ska vi försöka få hit ännu flera.

Redan till morsdagsfredagen blir det torgdag i lite större format. Och förhoppningen är att det ska växa än mer, om det inte kör ihop sig med coronapandemin och att det kommer strängare rekommendationer.

För ett par veckor sedan blev det en smula turbulent kring torgdagarna, för att uttrycka sig lite milt. En paus som aldrig blev någon paus. 

– Det fick oss att läsa på ordentligt och sätta oss in i vad som gäller för torghandel, säger Per Kågefors, näringslivsutvecklare på Hultsfreds kommun. Vi var också i kontakt med smittskyddet i Kalmar län.

– Det visade sig att det inte finns något som hindrar torghandel, säger han, det finns inte med i regelverket.

Med klartecken där, har man kört vidare och nu fortsätter alltså torgfredagarna.

– De är viktiga för butikerna i Hultsfred, de lockar folk till centrum, säger Jenny Nilsson, och det betyder mycket. Inte minst för restaurangerna, som har det väldigt tufft just nu.

Samtidigt betonar både hon och Per Kågefors vikten att hålla på säkerheten kring arrangemanget, att se till så att det går att hålla säkra avstånd och att det finns generöst med handsprit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!