Tors Plan i blickpunkten - Här ska det bli trevligare

Trafiksituationen vid Tors Plan i Hultsfred kan komma att bli väldigt annorlunda.Ett alternativ som diskuteras är till och med att stänga av Storgatan här.

Trafiksituationen vid Tors Plan är under den kommunala luppen. Avsikten är att skapa en trivsammare och säkrare plats. Flera förslag finns att diskutera, men inget konkret är bestämt.

Trafiksituationen vid Tors Plan är under den kommunala luppen. Avsikten är att skapa en trivsammare och säkrare plats. Flera förslag finns att diskutera, men inget konkret är bestämt.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-01 12:00

Grundtanken i resonemanget, som förs i kommunhuset, är att göra Tors plan till en både trevligare och säkrare plats. Inte minst för fotgängare.

– Men än är det en bra bit kvar tills det finns något konkret att berätta om planerna, säger Jens Karlsson, projektchef på kommunalteknikförbundet ÖSK.

Han besökte ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott för att berätta om vilka planer som finns och diskutera hur stora omtag som ska göras. 

Jens Karlsson berättar att det finns beslut om en investering under nästa år, men att de förslag som finns måste bantas för att pengarnas ska räcka.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) förklarar att avsikten är att göra Tors Plan till en säkrare och tryggare plats. Samtidigt som man knyter samman den nybyggda Mimerparken med den ännu nyare Köpingsparken ner till stationsområdet i ett gångstråk. Helt enligt planerna i Hultsfred Makeover-projektet.

Han betonar dock att det än så länge inte finns något konkret. Mer än att tankarna ska diskuteras vidare med näringsidkare i området.

– Den diskussionen har börjat, säger Rosander, och den kommer att fortsätta.

– Innan vi bestämmer något, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S) vill vi också ha en klar bild av trafikflödet i centralorten.

Tors Plan ligger ju så centralt det bara går att komma i Hultsfred, och Storgatan är livligt trafikerad. Liksom också övergångsstället här. En säkrare trafiksituation för fotgängare är viktig i sammanhanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!