Malin Hjalmarsson får kulturstipendiet

Konstnären Malin Hjalmarsson får årets kulturstipendium av Vänsterpartiet. "Hon får det för sitt mod att satsa helhjärtat på konsten och sitt företag" säger Lennart Beijer (V).

Malin Hjalmarsson har tagit steget fullt ut och satsar helhjärtat på sin konst. För det belönas hon med Vänsterpartiets kulturstipendium.

Malin Hjalmarsson har tagit steget fullt ut och satsar helhjärtat på sin konst. För det belönas hon med Vänsterpartiets kulturstipendium.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-29 08:00

Det här kulturpriset har anor sedan långt, långt tillbaka i tiden. Och som sig bör kommer det att utdelas på självaste första maj och firandet i Köpingsparken.

För i år kommer det att bli ett riktigt, traditionellt första majfirande i Hultsfred. Och som så många gånger förr krokar Socialdemokraterna arm med Vänsterpartiet i ett gemensamt demonstrationståg.

Även det en tradition sedan länge. 30 år eller så. Och det var inte helt okontroversiellt på den tiden. Och är det väl fortfarande på sätt och vis.

– Jag känner bara till ett ställe till i landet där man gör så, säger Tomas Söreling (S), och det är i Pajala. Men det är ju hela arbetarrörelsen högtidsdag. 

Firandet kommer att gå till som det alltid gjort, bortsett från de senaste två åren. Det startar med ett demonstrationståg som avgår från Valhall, med slutstation i Köpingsparken. Ja inte raka spåret förstås, det är ju bara gågatan rakt ner, utan det blir en kilometerlång runda i köpingen först. 

– I spetsen går Vena musikkår, säger Söreling.

undefined
Tomas Söreling (S), Lennart Beijer (V) och Ulrika Edlund ser fram mot att få fira en traditionell Första maj. Speciellt i år när det är valår och allt.

I parken blir det sedan tal i långa rader. Tomas Söreling talar i egenskap av oppositionsråd, Ulrika Edlund representerar LO och Micke Lång Socialdemokraterna. Vänsterns talan förs av Lennart Beijer, medan Simon Josefsson talar för SSU.

Musikunderhållningen bjuds av populära gruppen Dolly Dots.

– Det känns fantastiskt att fira en riktig första maj, nu när det är valår, avslutar Söreling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!