Dan före dan var det full fart i köket på Lundagården. Men "mattanterna"Anna Gustafsson, Lena Thyselius och Annemo Wernersson har lagt upp en strategi - hur dagen ska bli.
- I dag är ju den dagen då det är mest att göra. Vi förbereder allt som vi kan för att underlätta inför morgondagen, säger Annemo Wernersson.
Uteslutet
För personalen i köket är det uteslutet att ta bort julbordet och alla andra högtidsmåltider.
- Det är väl klart att det ska vara ett traditionellt julbord på julafton. Det enda som vi inte har är revbensspjäll för det är inte så många som kan äta det här på boendet. Vi har även passerad julmat till de äldre som inte kan äta vanlig mat, vi tycker att de ska få samma mat som de andra boende, säger Lena Thyselius.
Bänkarna är överfulla med prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse, julskinka, syltor, leverpastej och sill. Det mesta har kökspersonalen tillverkat från grunden men det finns vissa delikatesser som de av naturliga skäl inte gör, såsom egen prinskorv och julsylta.
Traditionsenligt julbord på äldreboende
För Hultsfreds kommun är det en självklarhet att servera ett ordentligt julbord på äldreboendena på självaste julaftonen- Vi har det mesta som ska vara på ett traditionellt julbord, säger Lena Thyselius.
Lena Thyselius gör i ordning allt inför julafton och det blir många formar med Janssons Frestelse.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!