Personbil och lastbil i olycka

Ett larm om en trafikolycka har inkommit till SOS Alarm.

Olycka på väg 711

Olycka på väg 711

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-05-11 16:30

Enligt de initiala uppgifterna ska det röra sig om en sidokrock där en personbil och lastbil är inblandad. Det ska ha skett i närheten av Träda, på väg 711 mellan Hultsfred och Kristdala.

undefined
Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet och det bildades en del köer under tiden.

Enligt räddningstjänstens ledningsoperatör är räddningstjänst och ambulans på plats, men eftersom det är tidigt i skedet har de inte så mycket information att lämna. Men lastbilen ska ha hamnat en bit ut på en åker och chauffören ska ha ska ha slagit sig lite. De personer som färdats i personbilen ska vara oskadda enligt ledningsoperatören.

Det är ännu oklart om någon eller några personer kommer behöva följa med ambulans för vidare vård. 

Vimmerby Tidnings reporter Olof Carlson har just anlänt till olycksplatsen som är alldeles i höjd med infarten till Träda. 

– Det ser ut att ha varit en rejäl smäll. Lastbilen står en bit ut på en åker och personbilen är rejält tillknycklad, säger han. 

undefined
Lastbilen har hamnat ute på en åker.

Enligt information från Trafikverkets hemsida så är vägen avstängd till följd av olyckan. Det påverkar båda riktningarna från Kristdala C till Vederhult. Vår reporter Olof Carlson berättar att vägen är avstängd och att det bildats en del kö. 

18:30

Polisen meddelar att båda förarna fört till sjukhus för översyn. Några närmare detaljer om deras tillstånd är inte känt. Båda bilarna har fått bärgas från platsen.

20:50

Det finns fortfarande inga uppgifter från sjukvården om tillståndet för de två personer som togs till sjukhus.

Olycka
Olycka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!