Trängsel på krogen? Gör då så här

Trångt på krogen? I så fall vill miljö- och byggnadsförvaltningen få veta det. På sin hemsida har man nu lagt upp ett anmälnngsformulär.

En sida på nätet har byggts upp för att ta emot klagomål på krogträngsel i Vimmerby och Hultsfred. Miljö- och byggnadsförvaltningen vill veta, för att kunna hjälpa företagen att göra rätt.

En sida på nätet har byggts upp för att ta emot klagomål på krogträngsel i Vimmerby och Hultsfred. Miljö- och byggnadsförvaltningen vill veta, för att kunna hjälpa företagen att göra rätt.

Foto: Eleonor Svensson/UNT arkiv

Hultsfred2020-05-07 14:24

– Det är ingen uppmaning till skvaller, säger Ida Pettersson, livsmedelsinspektör på miljö- och byggnadsförvaltningen. Det är mer avsett som en information om vart man ska vända sig med klagomål. Vi har upplevt att det varit lite otydligt tidigare.

Men nu finns ett formulär upplagt på sidan, där klagomål på krogträngsel kan rapporteras in och eftersom förvaltningen är gemensam för båda kommunerna så gäller det både Vimmerby och Hultsfred.

Det är de nya reglerna som tagits fram av Folkhälsomyndigheten för att minska spridningen av coronavirus. Det handlar bland annat om att säkra upp så att det inte blir trängsel vid bardisk och i köer.

– Vi har tittat lite på hur andra kommuner har gjort, säger hon, och vi fastnade för den här modellen.

I den mån det kommer in klagomål kommer sedan inspektörerna att titta till stället. Det tas också en kontakt med smittskyddsläkaren i region Kalmar för att diskutera.

– Det är smittskyddsläkaren som har ansvaret, säger Ida Petterson, men vi är hennes förlängda arm. 

Det finns möjlighet att lämna sina klagomål anonymt genom det här formuläret.

Så här långt har det dock inte kommit in några klagomål den här vägen. I Vimmerby har Ida Pettersson varit ute på en inspektionsrunda, med godkänt resultat. Men än så länge har hon inte varit ute i Hultsfred.

– Det är en svår tid för alla, säger Ida Pettersson, och vi vet ju företagen vill göra rätt. Vår tanke är att vi ska hjälpa företagen att göra rätt.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!