Trasig frysanläggning försenar

Frysanläggningen vid Virserums ishall har gått sönder. Isläggningen har försenats med flera veckor, vilket innebär ett stort ekonomiskt avbräck för Virserums SGF.

Kenneth Christensen, vice ordförande i VSGF:s hockeysektion vid den trasiga kompressorn.

Kenneth Christensen, vice ordförande i VSGF:s hockeysektion vid den trasiga kompressorn.

Foto:

Hultsfred2010-09-07 06:13


Tanken var att isen skulle ha börjat läggas redan i slutet av augusti, för att vara klar till den första helgen i september.
Därför började VSGF att förbereda sig inför isläggningen redan för ett par veckor sedan, men innan man kunde starta maskineriet hade man kallat in en reparatör som skulle laga ett mindre fel i en av frysanläggningens kompressorer.
Men när reparatören hade plockat ned kompressorn upptäckte han flera allvarliga fel i maskineriet. Och reparationen skulle ta flera veckor att slutföra, då man var tvungen att invänta en leverans av reservdelar.
- Det är en cylinder i en av kompressorena som har gått sönder, säger Kenneth Christensen, vice ordförande för VSGF:s hockeysektion. Vi hade räknat med att reparationen av maskineriet skulle kosta 54 000 kronor men med de nya felen som tillkommit kommer nog slutnotan att hamna på över 100 000 kronor. Det här kommer att bli en stor ekonomisk smäll för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om