Tre scener under ett tak på festival

Syftet är att ge oetablerade band och artister en chans att synas. I helgen är det återigen dags för festivalen, av och för rookies.

Pusselbitarna har fallit på plats. Studenterna på Music & Event managementprogrammet är redo för en ny Rookiefestival, den här gången med tre scener under samma tak.

Pusselbitarna har fallit på plats. Studenterna på Music & Event managementprogrammet är redo för en ny Rookiefestival, den här gången med tre scener under samma tak.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-10-24 10:00

Sedan 2001 har studenter på Music & Event managementprogrammet ansvarat för Rookiefestivalen. Nu räknar man ner timmarna till fredagen, när allt inleds med en branschdag på Metropol.

– Programmet består av fyra föreläsningar som relaterar till frågor som rör dagens musikbransch, Majken-Leilani Wihlstrand, pressansvarig.

Vad fokuserar ni på under branschdagen och varför?

– Kvinnor inom musikbranschen, så alla föreläsare är kvinnor. Vi tycker det är dags för kvinnor att ta mer plats inom musikindustrin.

Under kvällen samlas forna studenter för att nätverka och en handfull hedersamma priser delas ut. Det mest prestigefyllda till den som främjat svensk musikindustri mest.

– Träffen syftar också till att alla studenter ska komma ihåg var man har sina rötter, säger Majken-Leilani Wihlstrand.

Till själva Rookiefestivalen har bokats elva artister av olika genrer på tre scener. Alla på Hotell Hulingen. Det är årets nyhet, att man valt att samla allt under ett och samma tak i centrum.

– Förra året var det uppdelat mellan Klubben och hotellet med olika åldersgrupper, men i år riktar vi oss till en bredare åldersgrupp genom att samla allt, i sann festivalanda.

Årets line-up är Gammal, som består av Peg Parnevik och Pontus Petersson, liksom Simon Samaeng, Joe & The Anchor och JVN. Mixat med oetablerade Akten, Naliyah, Claar & Samuel Berg - vilket är Rookiefestivalens syfte, att ge oetablerade en chans att synas på scen med mer etablerade artister.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!