Uppskjuten julshow blir Valborgshopp

Tredje gången gillt. Pandemin och restriktionerna satte stopp för både julshow och vintershow. Men Gymnastikklubben ger sig inte. Nu laddar de inför Valborgshoppet.

Johanna Wright från Gymnastikklubben berättar att det blir både fart och fläkt i Hagadal på Valborgsmässoafton. Den uppskjutna julshowen kommer igen och blir Valborgshoppet.

Johanna Wright från Gymnastikklubben berättar att det blir både fart och fläkt i Hagadal på Valborgsmässoafton. Den uppskjutna julshowen kommer igen och blir Valborgshoppet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-19 06:00

Ett hopp om våren givetvis, men också mängder av gymnastiska hopp i Hagadals Sporthall. 

– Alla våra grupper kommer att vara med. Från Bamsegympa till parkourgrupper och våra tävlingsgymnaster, berättar Johanna Wright i gymnastikklubben.

Så det är verkligen läge för både fart och fläkt i sporthallen på självaste Valborgsmässoafton.

I stället för att bli final på höstsäsongen, får den här traditionella uppvisningen bli lite av en final på vårsäsongen.

– Då är det utomhussäsongen som börjar, då blir det mer fotboll som lockar för många, säger Johanna Wright.

Det är faktiskt första gången som gymnastikklubben ordnar Valborgshoppet, men uppvisningar har man haft tidigare så här års.

– Förr i tiden hade vi en vårshow också, säger Johanna Wright.

Lite längre fram på vårkanten ordnas en stor inspirationsdag i Hagadal. Målet är att få några fler att börja röra på sig. En hel rad föreningar och klubbar i kommunen finns representerade för att visa upp sin verksamhet i förhoppningen att värva nya medlemmar.

För att höja stämningen ett, eller ett par snäpp till, har de engagerat Nassim Al Fakir i evenemanget.

– Han är underhållare, programledare, trollerikonstnär och tränare, säger Johanna Wright, som ser fram mot den här dagen.

Besökarna kommer givetvis få gott om tillfälle att prova på de motionsformer som finns. Det hör till i de här sammanhangen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!