Trio vill starta besöksverksamhet

Röda Korset i samarbete med Svenska kyrkan och kommunens frivilligsamordnare ska försöka starta upp en besökverksamhet i Hultsfred för att förgylla tillvaron för ensamma människor. Men de klarar det inte själva utan vill att fler lokala organisationer ska hjälpa till i arbetet.

Anette Lindblom-Franzén, Lena Karlsson, Annica Laneborg och Anna-Lisa Svensson jobbar för att Hultsfred ska få en fungerande besöksverksamhet.

Anette Lindblom-Franzén, Lena Karlsson, Annica Laneborg och Anna-Lisa Svensson jobbar för att Hultsfred ska få en fungerande besöksverksamhet.

Foto:

Hultsfred2009-10-24 04:05


"Låt de sista ljuva åren bli de bästa i vårt liv" sjunger dansbandet Lasse Stefanz i sin kända sång, men för många äldre är denna strof så långt ifrån verkligheten man kan komma.
För under de senaste årtiondena har ensamhet och tristess spridit ut sig över landet då många gamla sitter ofrivilligt isolerade i sina hem med minimal kontakt med omvärlden. Men det är något som Röda Korset försöker motverka med sin besöksverksamhet.
I Hultsfreds kommun bedriver flera av de lokala kretsarna denna typ av verksamhet men i Hultsfred har man inte riktigt mäktat med att starta upp en fungerande besöksverksamhet då man är alldeles för få och behovet alldeles för stort.
Men det vill man nu försöka råda bot på genom att vädja till andra frivilligorganisationer att hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om