Tryckeri vill utreda dataintrång

Ett dotterbolag till Prinfo Bergs i Virserum har hamnat i centrum för hur de nya fildelningslagarna Ipred kan användas. Dotterbolaget Grafiskt Center lämnade 7 april in en ansökan till Malmö tingsrätt om att få ut vem som står bakom en IP-adress som gjort intrång i deras databas flera gånger under mars och april.

Hultsfred2009-04-14 05:31

Ansökan har mötts med viss förvåning då Ipred främst varit avsedd för att skydda upphovsrättsinnehavare, som i idealfallet är musiker, filmare och författare.

Privatpoliser
Nyhetssajten Nyheter 24 skriver att "de småländska privatpoliserna har begärt att få ut innehavaren bakom en specifik IP-adress". Eftersom intrånget är polisanmält och polisens utredningen borde fastställa vem som står bakom IP-adressen, kan ansökan ses som märklig.
- Jag är informerad om läget, säger Arne Berg, men det är inte jag som håller i det hela. Vi upptäckte ett intrång och gjorde då en vanlig polisanmälan.
Arne Berg vet heller inte orsaken till varför Grafisk Center väljer att också försöka få ut IP-numrets innehavare med hjälp av Ipred och utanför polisutredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om