Centerns vallöfte "Ingen ska behöva känna otrygghet"

"Ingen ska behöva känna sig otrygg i ett samhälle som Hultsfred". Inför valet lovar Hultsfredscenten utökade insatser för att skapa trygghet i samhället.

Hultsfredscentern presenterar en lista på 28 kandidater till valet i höst. Och tryggheten  samhället är en av de viktigaste punkterna för partiet. Och förstås klimatarbetet.

Hultsfredscentern presenterar en lista på 28 kandidater till valet i höst. Och tryggheten samhället är en av de viktigaste punkterna för partiet. Och förstås klimatarbetet.

Foto: Privat

Hultsfred2022-08-21 12:00

– Vi vill satsa extra för att skapa en trygg miljö i våra tätorter, säger toppnamnet på listan, Lars Rosander. Bland annat genom ett utökat samarbete med polisen.

Men är Hultsfreds tätorter otrygga platser?

– Generellt sett inte. Men det sker bus, stölder och annat som kan göra att människor känner sig otrygga. Och det är något vi tar på allvar, säger han.

Trygghetssatsningarna är något som flera partier framhåller som något av det viktigaste för politiken att jobba med just nu.

Partiet vill också se extra satsningar på klimatarbetet framöver. Där vill man skjuta till extra resurser för att sätta fart på arbetet.

Vad kan kommunen göra för klimatet?

– Vi har avsatt pengar i nästa års budget för det, säger Rosander.

– Där måste vi öka våra insatser och visst har vi god hjälp av näringslivet som bygger solcellsparker. Vi ska också se till att få solceller på våra kommunala fastigheter. 

Det har redan börjat så smått, planerna på att förse gymnasiet med solceller finns redan.

– Förutom solceller ska vi jobba vidare med bilparken, säger Rosander, att gå över mer till biogas och elbilar.

Ett annat löfte är att jobba vidare för att få bort systemet med olika elprisområden i landet och det gäller att utnyttja alla kanaler för att trycka på hos de som har möjlighet.

– Men i övrigt har vi nog inga direkta löften, säger Rosander, vi vill fortsätta att jobba på som nu, med skola, förskola, äldreomsorg och så vidare.

I dag har Hultsfredscentern 15 mandat av de 45 i kommunfullmäktige. Plus tre ersättare dessutom. Så partiet har en stark ställning i kommunpolitiken och som om största parti i den majoritet som styrt kommunen i 12 år, vill man gärna bygga vidare på det som är påbörjat. Exempelvis utbyggnaden av äldreboenden inom ramen för Hultsfreds Trygga Hem.

– Det vill vi gärna fortsätta med, säger Lars Rosander, som är ordförande i kommunstyrelsen.

Så här med bara några veckor kvar till valet presenterar partiet sin valsedel i sin helhet. Det är 28 kandidater på listan. De flesta gamla välkända namn.

– Vi har en stabil kärna, men det finns också en del nya namn. Det är personer från olika orter, med många olika erfarenheter och bakgrunder. 

Men är det inte väl sent att lägga fram listan nu, den har ju varit klar länge?

– Nej, det är ju nu det är aktuellt, Det är nu väljarna börjar tänka till på hur de vill ha det, säger Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!