Turistchefen Àr mycket nöjd med sommaren

"Det blev en enormt bra turistsommar". Malin Albertsson, turist- och informationschef pÄ Hultsfreds kommun, Àr helnöjd med Ärets högsÀsong.

Dressincykling pÄ smalspÄret kom att bli vÀldigt uppskattat i sommar. En turistmagnet av stora mÄtt och det blev nytt rekord.

Dressincykling pÄ smalspÄret kom att bli vÀldigt uppskattat i sommar. En turistmagnet av stora mÄtt och det blev nytt rekord.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-03 08:00

– Det pekar mot att sommaren i Ă„r blev bĂ€ttre Ă€n bĂ„de förra Ă„ret och 2019, sĂ€ger hon. 

Det vet man utifrĂ„n att antalet gĂ€stnĂ€tter i Hultsfred ökade rejĂ€lt under sommaren. 

– Mycket beroende pĂ„ att Astrid Lindgrens VĂ€rld öppnade igen, sĂ€ger Malin Albertsson.

NÀr det gÀller den annorlunda satsningen pÄ Hemester i Hultsfred, sÄ Àr den Ànnu inte fÀrdigsummerad fullt ut, men Malin Albertsson bekrÀftar att arbetet pÄgÄr för fullt. Det Àr mÄnga uppgifter som ska samlas in, och ett möte Àr inplanerat med traktens turistaktörer om ett par veckor.

– DĂ„ hoppas vi fĂ„ lite mer input om hur de har upplevt sommaren, sĂ€ger hon.

Årets Hemestersatsning sĂ„g ocksĂ„ lite annorlunda ut jĂ€mfört med premiĂ€rĂ„ret 2020. I Ă„r kom det i stĂ€llet att bli ett sĂ€tt att förlĂ€nga sĂ€songen in i september mĂ„nad. Ja, satsningen Ă€r inte riktigt över Ă€n. BoendetĂ€vlingen pĂ„gĂ„r fortfarande.

– Vi ville inte lĂ€gga satsningen under juli mĂ„nad, eftersom vi rĂ€knade med att det skulle bli en bra högsĂ€song för turismen Ă€ndĂ„, och det blev det ocksĂ„, sĂ€ger Malin Albertsson.

Eftersom utvÀrderingen av satsningen inte riktigt Àr klar Ànnu, Àr det svÄrt att sÀga hur Hemestern har slagit ut. Men Malin Albertsson tror och hoppas att det blir ett bra resultat.

Hemestersatsningen i Hultsfred Àr pÄ sitt vis unik.

– Det Ă€r flera som anvĂ€nder begreppet Hemester, men jag har inte hört att det skulle finnas nĂ„got som liknar vĂ„rt, sĂ€ger Malin Albertsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!