Vad har Kvilleeken och Rockarkivet gemensamt?

En ny guidebok är på gång. En där de hundra ballaste platserna i Småland ska listas av författaren Adam Bergman från Växjö, i samarbete med Christian Holzer på Basebo Förlag.

Svensk Rockarkiv och Kvilleeken är två av de mest sevärda platserna i Småland, enligt författaren Adam Bergman, som jobbar på en guidebok för turister.

Svensk Rockarkiv och Kvilleeken är två av de mest sevärda platserna i Småland, enligt författaren Adam Bergman, som jobbar på en guidebok för turister.

Foto: Olof Carlson/Privat/Elin Wahlgren

Hultsfred2022-10-11 05:00

– Svenskt Rockarkiv var självklart att ta med i boken, säger Adam Bergman, som planerar att åka upp till Hultsfred och Vimmerby i nästa vecka. På plats kommer han att besöka både arkivet och Kvilleken för att kolla fakta och ta bilder.

– Rockarkivet och utställningen om Hultsfredsfestivalen är unikt, säger han. Jag besökte själv festivalen som ung en gång. Hultsfred är en del av den svenska musikhistorien.

I samma svep blir det också en tur till Rumskullatrakten och Kvilleeken, som även den är unik på sitt sätt.

– Det kommer att bli en bred och annorlunda guidebok, en handbok för turister, säger han.

– Det kan handla om bilkyrkogårdar, om trädkojor, eller om naturen. Jag har en hemlig lista med tänkbara objekt. Jag har fått in massor av tips från vänner och bekanta. 

Och bland de tipsen har han valt ut eken och rockarkivet. Och kanske några platser till i trakten. Men det vill han varken bekräfta eller dementera. Men ordet vattenfall fanns med i uppräkningen. Var det nu kan ligga.

– Listan är som sagt hemlig, säger Adam Bergman, men jag kan i alla fall bjussa på eken och rockarkivet. Men sedan är det stopp.

Den som är nyfiken får vänta till boken kommer ut till sommaren 2024. Boken görs i samarbete med Christian Holzer från Basebo utanför Hultsfred, han driver ett förlag som specialiserat sig på just guideböcker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!