Hon blir ny butikschef hos Byggmax

Ida Fransson 33, från Hultsfred blir ny butikschef på Byggmax. Nu med bara ett par veckor kvar i öppningen, är det fullt förståeligt om det är lite fjärilar i magen.

Det är mycket kvar att packa upp, men till premiären i nya butiken ska allt vara klart, säger butikschefen Ida Fransson. Men en hel del har redan kommit på plats.

Det är mycket kvar att packa upp, men till premiären i nya butiken ska allt vara klart, säger butikschefen Ida Fransson. Men en hel del har redan kommit på plats.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-03-07 06:00

– Men det ska bli väldigt roligt, säger hon, när hon tar emot ute på solstekta asfaltsplanen på butikens baksida. 

Drive In står det med stora bokstäver ovanför den stora porten. Där går vi in, och ser mängder av kartonger överallt. De ska alla packas upp i hyllorna och virkestravarna utanför ska upp i hyllställ. Det är mycket som ska hinnas med innan öppningen den 25 mars. Men mycket är också gjort. Nu handlar det mest om att bygga upp butiken.

Ida Fransson har ett förflutet som försäljningsledare inom Coop. Bland annat som för butiken på Aspedalsgatan. Men när den slog igen blev det läge att göra något annat.

– Det hade jag nog tänkt tidigare också, men nu blev det allvar. 

Och i samma veva gick Byggmax ut och sökte en butikschef till den nya butiken i Hultsfred. Ida Fransson sökte och fick jobbet.

undefined
Snart öppnar Byggmax butiken i Hultsfred, 25 mars blir det dubbel öppningsfest på handelsområdet och in i det sista pågår förberedelserna.

– Det är spännande, det är mycket nytt att lära sig, säger hon.

Trots det är hon ingen novis. I alla fall inte när det gäller att måla och tapetsera.

– Det tycker jag är roligt, säger hon, att fixa hemma med färg, tapeter och annat. Men däremot har jag mycket kvar att lära när det gäller virke, skivor och sådant. 

Den första uppgiften för Ida, som ny butikschef, blev att rekrytera medarbetare. Det blev fem. Så de blir sex personer som kommer att jobba i den nya butiken.

undefined
Låda på låda på låda, allt ska upp i hyllorna. Det är många dryga dagsverken kvar innan allt är klart. Men det är spännande tycker Ida Fransson.

Senare i mars är det dags att slå upp portarna. Samtidigt som närmsta grannen ute på handelsområdet Knekten, Dollarstore.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!