Hultsfredslaget satsar på elitserien: "Det blir tufft"

"Det kommer att bli tufft men lärorikt." Albin Frick och Elis Karlsson är fullt på det klara med att elitseriesatsningen inte kommer att bli någon barnlek.

Elis Karlsson och Christoffer Frick ser fram mot elitseriespel på tisdag. "Men det kommer att bli tufft, vi har inte spelat på den här nivån tidigare" säger de.

Elis Karlsson och Christoffer Frick ser fram mot elitseriespel på tisdag. "Men det kommer att bli tufft, vi har inte spelat på den här nivån tidigare" säger de.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-25 19:30

– Vi har inte spelat på den här nivån tidigare, säger Elis Karlsson. Så det kommer att bli tufft. Men vi har inget att förlora.

Mottot för den här elitseriesatsningen har de lånat från gamla Hultsfredsfestivalen. "Vinner vi inte, så vinner vi ändå." Det primära är att vara med och lära, bygga rutin för framtiden. Resultaten är sekundära i nuläget.

– Varje match vi spelar är en vinst för oss, säger Albin Frick. Och vi är taggade som aldrig förr...

Elis Karlsson ingår i E-sportlaget från Hultsfred, tillsammans med Albin Frick, Love Hellqvist, Jacob Lodin och Charlie Ahlm. De får nu, lite oväntat kanske, chansen att debutera i E-sportens elitserie. Ett ungt lag där medelåldern ligger på 17,2 år.

På tisdag i nästa vecka spelar de sin första match på den här nivån. 

– Jag börjar redan bli lite nervös, säger coachen Christoffer Frick. Som trots mottot gärna ser att det blir en del fina insatser i seriespelet.

– Spelarna är så bra att de mycket väl kan utmana motståndarna, säger han.

Laget, som kallas IWNL, I will never loose, tar över platsen efter Vinkelparty, och E-sporten i fråga är krigsspelet Couterstrike. 

– Att laget fick den här möjligheten beror på att ett av lagen hoppade av, och överlät sin plats i serien, berättar Christoffer Frick. Och eftersom vi har ett starkt varumärke i branschen, fick vi ta över den. Vi har ju spelat i flera olika ligor tidigare och gjort bra resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om