Världsrekordförsök i Hultsfred: "Väldigt roligt"

Under lördagen deltog Hultsfreds handbollsförening i ett annorlunda världsrekordförsök, där det gällde att passa bollen så många gånger som möjligt på 60 sekunder.

Nöjda handbollsspelare. Leonita Pernka, Tove Wall, Anna Maria Dawra, Estelle Lindhe och Olivia Rehn deltog i rekordförsöket. "Det var väldigt roligt", säger tjejerna.

Nöjda handbollsspelare. Leonita Pernka, Tove Wall, Anna Maria Dawra, Estelle Lindhe och Olivia Rehn deltog i rekordförsöket. "Det var väldigt roligt", säger tjejerna.

Foto: Elin Elmström

Hultsfred2021-09-12 14:00

Handbollsföreningar i hela landet var med på rekordförsöket som genomfördes i samband med Handbollens dag. Hultsfreds HF var en av föreningarna som deltog och samtliga ungdomslag bjöds in.

I Hultsfreds centrum blev det totalt 1 689 handpassningar.

– Det är Svenska Handbollförbundet som styrt ihop det här och gått ut med att handbollssverige ska försöka så världsrekord i antal passningar, säger Andreas Sundqvist, tränare i Hultsfreds HF. 

undefined
"Det bästa med handboll är att man tränar lagandan. Sedan är det väldigt roligt att kasta boll också", säger Tove Wall som passade bollen till Leonita Pernka.

Anledningen till rekordförsöket är att uppmärksamma sporten och skapa ett intresse. 

– Vi vill synas och att folk ska veta att vi engagerar oss i våra ungdomar.  Vi vill också locka ungdomar till att delta och aktivera sig. På köpet får vi duktiga handbollsspelare. Sedan är det här även som en kickoff för vår ungdomsverksamhet som snart startar för säsongen.

 – Alla föreningar måste skicka in sina siffror till Svenska Handbollförbundet och sedan ska de räknas ihop. Så det tar nog lite tid innan vi får reda på det totala resultatet.

undefined
Andreas Sundqvist tog emot resultaten från försöket. "Alla föreningar måste skicka in sina siffror till Svenska Handbollförbundet och sedan ska de räknas ihop. Så det tar nog lite tid innan vi får reda på det totala resultatet", tror han.

I Hultsfred var det omkring 30 unga handbollsspelare mellan 6 och 13 år som ställde upp sig på gågatan. Klockan 12.00 gick startskottet.

– Det var väldigt kul men svårt att hålla räkningen, menar Leonita Pernka, Tove Wall, Anna Maria Dawra, Estelle Lindhe och Olivia Rehn. 

undefined
"Det var väldigt roligt men samtidigt svårt", berättar Farouk Alaloush och Youssef Saloum som tillsammans lyckades passa bollen 104 gånger mellan sig.

Farouk Alaloush och Youssef Saloum, som lyckades få ihop 104 passningar, säger så här: 

– Det var ganska svårt men roligt att passa så snabbt som möjligt under 60 sekunder och samtidigt räkna.

undefined
Förutom världsrekordförsöket arrangerade Hultsfred HF under lördagen träning och matcher för barnen och ungdomarna. Dagen avslutades med en träningsmatch för seniorerna mot Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!