Misstanke om anlagd brand i Hultsfred

Vid 19:30-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Skrivaregatan i Hultsfred.

Vid 19:50-tiden meddelade SOS Alarm att räddningstjänsten räknade med att vara kvar i minst en timme på platsen.

Vid 19:50-tiden meddelade SOS Alarm att räddningstjänsten räknade med att vara kvar i minst en timme på platsen.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2022-05-07 19:44

Enligt larmet till SOS ska en tegelbyggnad brinna på Skrivaregatan i Hultsfred. Vid 19:50-tiden meddelade SOS Alarm att det rör sig om en fullt utvecklad brand.

– Vi har fått larm om brand i tegelbyggnad. Räddningstjänsten är skickad till platsen. Det ska röra sig om en tvåplansbyggnad och branden är fullt utvecklad. Räddningstjänsten håller på med släckningsarbetet just nu, säger William Kokkonen på SOS Alarm.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen i minst en timme till. I nuläget är inga personskador inrapporterade.

Har ni någon information om brandorsak?

– Det framgår inte, utan det är någon som gått förbi och sett branden.

Uppdatering: Vid 20:30-tiden meddelade Ulf Bowein på räddningstjänsten att läget nu är lugnt på platsen.

– Det är en gammal industribyggnad som börjat brinna. Som vi ser det så finns det ingen naturlig orsak till att branden startat. Vi släckte branden ganska snabbt. Eftersom vi inte har hittat någon naturlig orsak så är polisen på plats och dokumenterar. Det ligger nära till hands att det är en anlagd brand.

Enligt Ulf Bowein var spridningsrisken låg, och han räknar med att räddningstjänsten kommer vara på plats i ytterligare en halvtimme.

– Det förelåg ingen direkt spridningsrisk eftersom det var asfalt precis nedanför byggnaden. Så det var en ganska lugn insats, men eftersom det är spånsidor så gäller det att se till så det inte börjar brinna om några timmar igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om