"Jättebra så att man ser alla aktiviteter som finns"

Fler barn och ungdomar ska röra på sig. Föreningslivet behöver också fler delaktiga i arbetet. Det är syftet med den idrottsdag som Hultsfreds kommun och tre föreningar samordnade runt Hagadal på söndagen.

Sanna Stenfeldt från Målilla var en av de som uppkattade idrottsdagen och alla aktiviter det bjöds på. Hon hade med sig barnen, Vilgot och Holger samt deras kompis Ella, längst t.v.

Sanna Stenfeldt från Målilla var en av de som uppkattade idrottsdagen och alla aktiviter det bjöds på. Hon hade med sig barnen, Vilgot och Holger samt deras kompis Ella, längst t.v.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2022-05-08 20:50

Sanna Stenfeldt från Målilla hade med sig både egna barn och en kompis till dem till idrottsdagen.

– Det här är jättebra att det ordnas aktiviteter så att man ser vad som finns, och det är roligt för barnen, säger hon medan barnen hoppar och leker på en plint och en höjdhoppsmadrass i stora hallen i Hagadal.

Totalt deltog ett 20-tal olika föreningar och visade upp sina olika aktivteter för alla de som tog sig till Hagadalsområdet på söndagen. Och det var många.

– Det känns jättebra med massor av folk och fint väder. Vi har precis haft ett lopp runt dammen för barnen, och där var det fullt fart, säger Martin Lennström som är projektledare för satsningen

– Det har kommit rapporter om att aktiviteten i föreningarna gått ner lite efter pandemin så det här är ett bra sätt att möta det, och börjar ett barn i en aktivitet i en förening kan det leda till att en förälder tar på sig något uppdrag också, säger han.

Bland föreningarna som fanns med gick det att prova schack, spela bordtennis eller skjuta luftgevär och mycket annat. 

undefined
Nassim Al Fakir fick både barn och vuxna att svänga på sig i ett levande nummer vid Hagadal. På www.vimmerbytidning.se finns en TV-intervju med Nassim AL Fakir och några klipp från hans show.

Huvudnumret under förmiddagen var kanske trots allt, Nassim Al Fakir som bjöd publiken på ett minst sagt levande musikaliskt nummer som stimulerade både barn och vuxna till rörelse. Det blev en riktigt svängig stund framför huvudentrén.

"Hultsfred – Nassim tar hand om er" sjöng han och Hultsfredsborna klappade takten.

Jimmy Johansson,  Olivia Johansson, Sandra Östlund och Hampus Johansson från Vimmerby gjorde en utflykt till Hagadal för att prova aktivteter. Oliva tyckte det var kul att prova luftgeväret, men det var sårt att se måltavlan, säger hon.
Jimmy Johansson, Olivia Johansson, Sandra Östlund och Hampus Johansson från Vimmerby gjorde en utflykt till Hagadal för att prova aktivteter. Oliva tyckte det var kul att prova luftgeväret, men det var sårt att se måltavlan, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!