Det blir en företagsgala i vår – efter två års uppehåll

Efter två års uppehåll blir det en företagsgala på riktigt i år. Med prisutdelning, mingel och underhållning. Precis som det alltid varit.

I maj är det dags för en ny företagsgala i Hultsfred. Förhoppningen är att intresset för en glad utekväll med många priser ska vara stort.

I maj är det dags för en ny företagsgala i Hultsfred. Förhoppningen är att intresset för en glad utekväll med många priser ska vara stort.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-02-09 16:30

Den 12 maj ska det bli av enligt planerna. Då ska det bli en företagsgala som på "den gamla goda tiden" innan pandemin kom och vände till begreppen för oss.

– Det var 2019 som vi hade en riktig företagsgala senast, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). Men nu, när restriktionerna har släppts, räknar vi med att kunna ordna den här galan.

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) lägger till:

– Vi hade en lightvariant förra året med prisutdelning på kommunhuset.

Nu tror de båda att det kan bli stort intresse för årets gala. 

– Det var länge sedan nu, och många är säkert sugna på att komma ut och få en trevlig kväll, säger Rosander.

Det är en hel lång rad med priser som ska delas ut. Årets företagare utsedd av Företagarna, Årets köpman som utses av Hultsfred Handel i samarbete med Virserums Köping, Näringslivsstipendiet, Årets UF-företag och Årets SSA-företag (Samarbete, Skola, Näringsliv).

Det finns tre nominerade i varje klass. Men vilka de är, är en väl förborgad hemlighet.

– Det får vi berätta om senare, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det känns fint att kunna uppmärksamma de goda krafter som finns i samhället och som betyder så mycket för kommune. Vi vill på det här viset lyfta fram de goda förebilder som finns i näringslivet. 

Planeringen inför årets gala är i full gång och målsättningen är att få till en företagsgala i stor skala. Precis som förr om åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!