Två av tre byggnadsinspektörer har slutat

På kort tid har två av tre byggnadsinspektörer på Miljö- och byggnadsförvaltningen Hultsfred-Vimmerby sagt upp sig. Och det är inte helt lätt att hitta ersättare.

Hultsfred2016-02-19 12:49


- Kortsiktigt kommer vi nu få uppleva längre handläggnings- och beslutstider, säger miljö- och byggnadschef Anders Helgée.

Sedan ett par år tillbaka har Vimmerby och Hultsfreds kommuner en gemensam förvaltning för miljö- och byggnadsfrågor. Fram tills nyligen verkade tre byggnadsinspektörer i organisationen. Nu har två av dessa sagt upp sig och under de närmaste månaderna kommer kommuninvånarna att märka av effekterna av detta.

- Vi får in en ersättare i början av maj. Vad gäller den andra tjänsten så ska vi inleda anställningsintervjuer inom ett par veckor, berättar Anders Helgée.

De två byggnadsinspektörer som nu slutar är båda långpendlare. En har valt att starta egen verksamhet och den andre har sugits upp av det privata näringslivet.

- Vi märker av ett ökat tryck från den privata sidan. Man är mer aktiv mot anställda inom kommuner än man har varit tidigare. Byggnadsinspektörer är eftertraktade. De är ingenjörer och har spetskompetenser inom områden som en byggherre gärna har i sitt företag, säger Anders Helgée.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om