Två församlingar blev en

Pingstförsamlingen och Missionsförsamlingen i Virserum har slutat existera. Istället har man lagt grunden till en ny samarbetsförsamling som kommer att gå under namnet Virserums frikyrkoförsamling Ekebergskyrkan.

Roy Löfquist, Dan-Roland Svensson och Ywonne Johansson ser ljust på framtiden för den nya samarbetsförsamlingen i Virserum.

Roy Löfquist, Dan-Roland Svensson och Ywonne Johansson ser ljust på framtiden för den nya samarbetsförsamlingen i Virserum.

Foto:

Hultsfred2009-12-10 07:29


Diskussioner om att slå samman pingst- och missionsförsamlingarna i Virserum har förts under många år, men det var först i söndags som man tog det definitiva beslutet att bilda en ny gemensam frikyrkoförsamling.
- Vi har haft ett nära samarbete i över 30 år. Under de senaste fyra åren har vi haft en gemensam pastor och därmed också gemensam mötesverksamhet tillsammans, berättar Roy Löfquist, tillförordnad ordförande i interimsstyrelsen för Virserums frikyrkoförsamling.

Byter namn
- Vi kommer även fortsättningsvis att vara ansluten till både pingst- och missionsförbundet och därför kommer vi att kalla oss för en samarbetsförsamling, tillägger han.
Efter sammanslagningen så är den nybildade frikyrkoförsamlingen en av kommunens största med cirka 130 medlemmar.
Bland annat har församlingen två stora möteslokaler i centrala Virserum till sitt förfogande, men båda kommer inte att användas som gudstjänstlokal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om