Två intressenter till gamla bilskroten i Mörlunda

Två Mörlundaintressenter har ögonen på gamla bilskroten. Efter år av uppröjning hoppas kommunen på en snabb försäljning.

Två intressenter med verksamhet i Mörlunda har fått upp ögonen för gamla bilskroten.

Två intressenter med verksamhet i Mörlunda har fått upp ögonen för gamla bilskroten.

Foto: Arkivbild: Lotta Madestam

Hultsfred2018-01-24 07:00

Sedan ett halvår tillbaka har den gamla bilskroten i Mörlunda varit redo för försäljning. Nu har två intressenter kommit fram och kommunen hoppas på att få en av dem på kroken inom kort.

- Vi för en diskussion med två intressenter som har verksamhet i Mörlunda, säger kommunalrådet Lars Rosander. Vi har inte kommit fram till en överenskommelse än men hoppas på att göra det så snart som möjligt. Det vore bra för Mörlunda att någon tar ansvar för byggnaden och ser till att den underhålls.

Konkurs

För några år sedan köpte kommunen den gamla bilskroten på exekutiv auktion för 195 000 kronor. Verksamheten hade under flera år missköts och det drivande företaget gick i konkurs. Men tanken var aldrig att själva använda den till kommunal verksamhet.

- Vi vill inte ha kvar den eftersom vi inte har någon användning för den inom kommunen. Vi ropade in den på auktion som ett samhällsansvar eftersom den ligger vid infarten till Mörlunda där många passerar.

Problem med bilarna

Att det tog runt tre år att få den i säljbart skick beror på en långsam process med att få bort bilarna från området.

- Vi har tagit vårt ansvar, fått bort alla bilarna och annan skrot och gjort markprover. Det var en lång process med bilarna som inte var avregistrerade och det drog ut på tiden innan de fick lov att skrotas. Med marken var det inga större problem utan vi behövde bara göra några mindre åtgärder, säger Lars Rosander.

Inte bilskrot

Nu vill kommunen gardera sig för att något liknande inte ska hända igen och har därför lagt in i kontraktet att fastigheten inte får användas som bilskrot igen.

- Vi har skrivit in att sådan verksamhet inte får förekomma. Nu rör det sig om två seriösa intressenter som har verksamhet inom andra områden, säger Lars Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om