Två kvinnor från Malmö strippade i Lönneberga

I helgen hölls den första stripteasen i Lönneberga. Två stripor från Malmö dansade inför publiken inne på Lönneberga Boa.
- Många har tjatat på mig om det. De vet att jag inte bangar för något. Vill de så ordnar jag vad de vill ha, berättar Göte Karlborg som driver restaurangen .

Fönsterna täcktes i lördagskväll med rött tyg för att förhindra insyn under stripteasen på Lönneberga Boa. Foto: Elin E Elmström

Fönsterna täcktes i lördagskväll med rött tyg för att förhindra insyn under stripteasen på Lönneberga Boa. Foto: Elin E Elmström

Foto: Arkiv

Hultsfred2017-09-11 09:15

Röda tyger hänger för Lönneberga Boas fönster. Regnet smäller på taket. Inne i lokalen har kvinnor och män samlats. Göte Karlborg har för första gången anordnat striptease.

- Det är lite av en primär, berättar han.

- Alla får komma, även tjejer. Det är två tjejer som uppträder ikväll. Jag skulle tippa på att det är 40 personer som har bokat. Det är inte så många som bor i Silverdalen, Mariannelund och Hultsfred.

Att Göte bjudit in stripor till pub- och trubaduraftonen har att göra med efterfrågan.

- Jag har det för att folk har frågat om inte jag kunde ha det. De har frågat efter både manliga och kvinnliga stripor. Nästa gång får det vara manliga stripor.

"Jag har aldrig varit på striptease förut" berättar en kvinna som kommit dit tillsammans med vänner. "Det är en kul grej, jag tycker det är tråkigt att folk inte ställer upp mer. "Jag tycker att de slår slag för kvinnorna" berättar en man. "Att vi ska se dem inte bara som objekt utan som människor. Det gör man verkligen här när det är ett så litet ställe".

Sedan en tid tillbaka har affischer med en avklädd kvinna suttit på anslagstavlor runt om Lönneberga. Reaktionerna som Göte själv fått ta del av menar han har varit positiva.

- Folk har bara varit positiva till mig, inget negativt alls. De flesta tycker att det är roligt att det är någon som vågar. Men det kanske är någon som tycker att det inte passar i Lönneberga.

Om lördagskvällen var en engångsföreteelse eller ett återkommande evenemang har att göra med det ekonomiska utfallet.

- För min del handlar det om det ekonomiska, blir det bra blir det fler kvällar.

– Det är så när man arrangerar pubkvällar, det gäller att det kommer folk. Det är många timmar som läggs ner före och efter. Jag har haft pubkvällar då det kommer 15 personer och det är inte roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om