Två lastbilsförare skadade av stenkastning

Natten mot fredag skadades två lastbilschaufförer efter att de fått stenar kastade mot vindrutan. Polisen utreder brottet som grov misshandel.

blåljus

blåljus

Foto: Johan Nilsson, TT

Hultsfred2021-09-10 04:48

Två lastbilar som båda färdades norrut på riksväg 23 drabbades av stenkastning i höjd med Hultsfred.

Klockan 01.50 träffades den första lastbilen av en sten. Stenen krossade vindrutan och fortsatte in i hytten. Föraren ska ha fått en sårskada i huvudet, men kunde fortsätta hem.

14 minuter senare var det dags igen. Änne en lastbil fick framrutan krossad av en sten. Föraren fick splitterskador i ansiktet och smärta i bröstet. Lastbilschauffören fördes till sjukhus med ambulans.

– Det ska vara liknande stenar vid båda tillfällena. Det är sannolikt från en mötande bil. Det måste inte vara så, men det är inte exakt samma brottsplats, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Tobias Halldén.

I nuläget har polisen inte mycket att gå på. 

– Vi har stenarna som vi har tagit i beslag. Sen får vi försöka förhöra målsäganden i respektive ärende, säger Tobias Halldén.

Det är inte heller klarlagt om det är ett attentat riktat mot vissa åkare eller om det handlar om vandalisering.

– Den kopplingen har inte gjorts än i alla fall. Men det är ju speciellt att det är två lastbilar, säger Tobias Halldén.

Båda ärendena utreds av polisen som grov misshandel.

Polisen ber den som kan ha sett något av händelserna eller bilen som stenarna kastades ifrån att höra av sig till polisen via polisen.se eller 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!