Två nya butiker på gång till Handelsområdet

Två nya butiker är klara för att etablera sig på handelsområdet i Hultsfred. VD Johan Erlandsson på Famera fastigheter bekräftar att kontrakten är påskrivna.

Med sina 37 000 nysanerade kvadratmeter, är handelplatsen redo för två nya butiker. Men vilka är fortfarande en hemlighet.

Med sina 37 000 nysanerade kvadratmeter, är handelplatsen redo för två nya butiker. Men vilka är fortfarande en hemlighet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-01-14 10:48

Som Oskarshamnstidningen var först att berätta, börjar det nu röra på sig på handelsområdet. Och det ska inte dröja länge förrän det börjar byggas.

– Tidsramen är att första butiken ska kunna öppna första januari 2022. En bygglovsansökan är redan inlämnad. Den ska bara kompletteras lite i och med att det blev klart med ytterligare en hyresgäst. Så butiken bör kunna få nycklarna någon gång kring nyåret, säger Johan Erlandsson.

Det är två stora butikskedjor som nappat på en etablering i Hultsfred. Men vilka det är, vill inte Johan Erlandsson säga något om.

– Av respekt för dem får de själva gå ut och berätta när tiden är mogen.

Kan du säga något om vilka branscher det handlar om?

– Nej, inte i nuläget, det är inget som vi fastighetsägare kan göra. Det får företagen själv berätta.

Växjöbaserade Famera fastigheter köpte handelsområdet av Borgkrona AB, som i sin tur köpte det av kommunen för ett par år sedan.

– Borgkrona AB har lagt ner mycket arbete på området, säger Johan Erlandsson, det är sanerat och klart nu, det är bara att köra på. Borgkrona har också jobbat fram ett grundkoncept för ett handelsområde. 

– Så det här kommer att bli ett bra projekt, säger han.

Med så mycket av förberedelserna klara, är det bara att sätta spaden i jorden så fort pappersexercisen är avklarad.

Fast så sent som för ett år sedan trodde Johan dock att sista köpladan var byggd. Att näthandeln skulle ta över.

– Men det har visat sig att det finns en shoppinglust hos människor, de vill besöka handelsområden och nu under pandemin har inte minst matbutiker gått som tåget, säger han.

Hela handelsområdet är på 37 000 kvadratmeter och har en byggrätt på 18 000 kvadratmeter. Men riktigt så stort kommer det inte att bli. I varje fall inte i nuläget.

– Jag räknar med att vi ska bygga 12 000 kvadratmeter, säger Johan Erlandsson. Det är stort. Och i Hultsfred är det gigantiskt. Och om vi lyckas väl med fler intressenter kan det bli 1000 kvadratmeter till.

De kommande etableringarna på handelsområdet är goda nyheter för kommunalrådet Lars Rosander (C).

– Det är roligt att det äntligen lossnar för etableringar nu. Det är väldigt positivt, säger han.

Etableringen kommer också att skapa en del arbetstillfällen. Hur många vet man förstås ännu inte.

– Men de kommer att rekryteras lokalt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!