Två till sjukhus efter trafikolyckan

Strax efter 17-tiden på måndagen inträffade en trafikolycka i Ormestorp, Hultsfred.

Hultsfred2018-09-03 17:42

Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm hade två motorcyklar och en personbil varit inblandade i olyckan som skedde på väg 711, i närheten av Norrhult. Men det visade sig att det handlade om en motorcykel, men med två personer på, och en personbil. Räddningstjänsten, polisen och ambulans kom snabbt till platsen.

– När räddningstjänsten kom låg motorcykeln i diket och de två personerna var skadade. De fördes med ambulans till sjukhuset. Personen i bilen klarade sig bra, säger Michael Hesselgård, jourhavande räddningschef i Hultsfred.

Olyckan inte orsakat något stopp i trafiken, enligt Hesselgård, eftersom motorcykeln åkte i diket och bilen kunde parkera vid sidan om vägen.

– När bilisten skulle göra en vänstersväng försökte motorcyklisten köra om bilen. Då körde motorcykeln in i bilen och "flög" i diket, säger Michael Hesselgård.

Polisen uppger att de två skadade har förts till sjukhuset i Västervik.

– Polisen är klar och har lämnat platsen. Samtliga inblandade personer i olyckan har varit vakna och talbara, men skadeläget för mc-föraren och passageraren är okänt, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Enligt en bulletin från sjukhuset i Västervik är de två personerna lindrigt skadade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!