Tvärt emot Vimmerbys kommunstyrelse

Kommunstyreslen i Hultsfreds kommun sa i går eftermiddag ja till förslaget att ta ett borgensåtagande på två miljoner för att modernisera flygplatsen.

Hultsfred2004-05-12 06:47

Detta trots att det finns många som anser att förslaget från flygplatsbolaget har spelat ut sin roll sedan delägarkommunen Vimmerby sagt nej. Trots allt var det ganska stor enighet i kommunstyrelsen bakom det här beslutet. Den ende som besvärade sig mot budgetåtagandet var folkpartisten Thorbjörn Wirsenius.
En säger ja, den andre säger nej. Men betyder det för flygplatsen. Ingenting på kort sikt. I slutet på månaden är det två olika kommunfullmäktige, Vimmerby och Hultsfred.
- Men jag uppfattar kommunstyrelsens kraftiga ja som en tydlig markering om vad som gäller, säger kommunalrådet Bo Bergman.
Vad som händer sedan, om det blir nej i någon av fullmäktigeförsamlingarna, kanske båda.
- Det får vi ta ställning till då, säger Bergman. Då blir det en helt annan frågan.
Hultsfreds Vimmerby Flygplats ägs av de båda kommunerna gemensamt. 2/3 delar av Hultsfred och en tredjedel av Vimmerby.
- Oavsett vad som kommer att hända med flygplatsen kommer det ägandeförhållandet att stå kvar, säger Per-Inge Pettersson, vice ordförande i kommunstyrelsen. Om det, gud förbjude, går så långt som till nedläggning är också Vimmerby tvungna att vara och ta sin del av ansvaret. Flygplatsbolaget är ett aktiebolag och en aktebolagsstyrelse jobbar med betydligt större ansvar än en kommunal nämnd.
- Det kommer väldigt olyckligt det här, säger Bo Bergman, i ett läge när vi hellre vill fördjupa samarbetet med Vimmerby. Så sent som i dag godkändes ett nytt avtal. Men, det kommer naturligtvis att stå kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!