Ullas insats kan ha räddat mannens liv

En hjälpande hand kan vara skillnaden mellan liv och död. Tidningsbudet Ulla Samuelsson tog sig tid att sträcka ut sin mot en medmänniska i nöd.

Ulla Samuelsson gav en hjälpande hand

Ulla Samuelsson gav en hjälpande hand

Foto: Privat

Hultsfred2018-12-28 11:16

En familj från kommunen som vår tidning talat med men som väljer att vara anonym, är tacksam över Ulla Samuelssons medmänsklighet och civilkurage. Tidigt på morgonen den 18 december ramlade en äldre man omkull på gatan när han var ute i ett ärende. Vid fallet slog han sig illa, men bröt som väl var inga ben. Han lyckades resa sig mot en lyktstolpe och påkalla hjälp. Krafterna tog slut och han klarade inte av att gå för egen maskin. Det var nästan folktomt i Hultsfred den här tiden på dygnet, men han hade tur.

Ulla Samuelsson blev hans räddande ängel. Mitt i arbetsstressen med att dela ut tidningar i rätt tid och till rätt mottagare, uppfattade hon hans allvarliga situation och stannade för att se vad hon kunde göra för att hjälpa honom. Hon lyckades få in honom i sin bil och kunde köra honom hem. Hemma blev hustrun snabbt på det klara med att hon måste kontakta sjukvården och senare på dagen blev det färd till sjukhuset i Västervik och inläggning för utredning under ett par dygn.

Vad var det som fick dig att reagera som du gjorde?

– Han ropade på hjälp och det var ju så kallt och tidigt på morgonen. Jag gjorde vad jag måste göra, säger Ulla Samuelsson.

– Då uppfattade jag inte hur allvarligt det var med honom. Sedan har jag ju förstått att han kanske inte hade klarat sig utan min hjälp.

Det som kunde ha slutat så illa har skakat om familjemedlemmarna. Samtidigt känner de att det värmer att en annan medmänniska brydde sig och gav sig tid att hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!