Undervisning på distans terminen ut

Hultsfred kommer att fortsätta med kombinerad fjärrundervisning och undervisning på skolan terminen ut. Bakgrunden till beslutet är smittoläget i länet.

Andreas Ekberg, rektor Hultsfreds gymnasium, bekräftar att fjärrundervisningen fortsätter terminen ut. Men den kommer inte att öka i omfattning.

Andreas Ekberg, rektor Hultsfreds gymnasium, bekräftar att fjärrundervisningen fortsätter terminen ut. Men den kommer inte att öka i omfattning.

Foto: Charlotte Madestam/Arkiv

Hultsfred2021-04-29 16:31

– Beslutet är taget utifrån smittskyddsläkarens rekommendationer, säger rektor Andreas Ekberg på Hultsfreds gymnasium.

Skolan kommer att fortsätta kombinera fjärrundervisning med undervisning på plats på skolan till och med den 11 juni, det vill säga terminen ut. Sedan en tid tillbaka har skolan jobbat på det viset att eleverna är hemma varannan vecka och på skolan varannan.

– Det kommer att fortsätta på samma sätt nu, säger Andreas Ekberg, och det kommer att bli i samma omfattning. Vi kommer inte att öka fjärundervisningen.

Men vissa anpassningar kan det komma att bli. Eleverna i årskurs tre kommer att prioriteras, när det gäller närvaro på skolan.

– Det är viktigt för alla elever att vara på skolan, säger Ekberg, men det treorna förlorar kan vi inte reparera nästa år.

Även särskolans gymnasieelever och introduktionsprogrammet kommer att vara på skolan.

Bakgrunden till barn- och utbildningsnämndens delegationsbeslut är bland annat smittskyddsläkarens förlängda rekommendation om att gymnasieskolorna i länet ska fortsätta bedriva en kombination av när- och distansstudier.

När det gäller Covid -19-läget på skolan kan Andreas Ekberg konstatera att det är ganska lugnt.

– Peppar, peppar, men just nu har vi det ganska lugnt, säger han. Vi har haft något enstaka fall, men inte mer. Det kan kanske bero på att eleverna känner av sjukdomen veckan när de är hemma, och sedan inte kommer till skolan. På så vis får vi inte in smittan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!