Ung Vimmerbybo döms för knivhot i bostad i Hultsfred

En Vimmerbybo i 25-årsåldern döms till fängelse för att ha trängt sig in i sin före detta flickväns bostad i Hultsfred och hotat henne och hennes mamma med kniv.

En man i 25-årsåldern bosatt i Vimmerby döms än en gång till fängelse. Den här gången för att ha kniovhotat en ung kvinna och hennes mamma i en bostad i Hultsfred.

En man i 25-årsåldern bosatt i Vimmerby döms än en gång till fängelse. Den här gången för att ha kniovhotat en ung kvinna och hennes mamma i en bostad i Hultsfred.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hultsfred2021-04-23 13:14

Enligt domen som kom i Kalmar tingsrätt på fredagen är mannen skyldig till olaga hot, hemfridsbrott samt brott mot knivlagen sedan han i slutet av mars trängt sig in i ex-flickvännens bostad och hotat både henne och hennes mamma med en kniv. Ungdomarna har haft en stormig relation och mannen har suttit i fängelse flera gånger under tiden, bland annat för att han hotat och misshandlat henne.

Under de cirka 20 minuter som mannen befann sig i bostaden hade han kniven riktad mot dem större delen av tiden. De lyckades dock larma polis. När första patrullen kom flydde mannen genom att hoppa från balkongen. Han kunde senare gripas.

Han erkänner i stora drag de brott han döms för, men han har invändningar mot att han skulle ha haft kniven så nära som 20 centerimeter från ex-filckvännen.

Rätten finner dock hennes och mannans berättelse trovärdig och dömer mannen till fängelse i åtta månader för olaga hot, hemfridsbrott och brott mot knivlagen. Mannen döms även för ett rattfylleri och olovlig körning samt ringa narkotikabrott som skett i Norrland i januari i år.

Av påföljden på åtta månader är sex månader en tidigare villkorlig frigivning som nu hävs. Mannen förekommer i 15 avsnitt i belastningsregistret. 2018 dömdes han bland annat för det grova rånet mot Miltons Guld i Vimmerby i oktober 2017 av Göta hovrätt.

Utöver fängelsestraffet ska han betala sammanlagt 20 000 kronor till ex-flickvännen och hennes mamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!