Ungdomar fick stipendium

Kristdala Samhällsförening har instiftat ett uppmuntringsstipendium och först ut att få mottaga denna hedersbetygelse blev de unga killarna Rickard Wirzen och Karl Svensson.

Gunnar Sköld, ordförande i Kristdala samhällsförening, är i full färd med att underteckna Karl Svensson och  Rickard Wirzens checkar som de fick till det nyinstiftade uppmuntringsstipendiet.

Gunnar Sköld, ordförande i Kristdala samhällsförening, är i full färd med att underteckna Karl Svensson och Rickard Wirzens checkar som de fick till det nyinstiftade uppmuntringsstipendiet.

Foto:

Hultsfred2007-10-15 06:14

Det nyinstiftade priset är tänkt att tilldelas personer, företag eller föreningar som har sett till att skapa en positiv uppmärksamhet för Kristdalabygden.
- Vår förhoppning är att vi genom detta stipendium ska uppmuntra såväl pristagare som boende i bygden att fortsätta i samma anda, säger Gunnar Sköld ordförande i Kristdala samhällsförening.

Duktiga ungdomar
Det blev inget svårt val för föreningens styrelse då man skulle utse de första stipendiaterna, för i samhället finns det två stycken killar som haft stora framgångar inom sina respektive sporter.
Den ena pristagaren är 14-årige Rickard Wirzen som ägnar sig åt simning och under det senaste året har han tagit fyra medaljer vid Ungdoms SM och ska inom kort delta i simförbundets regionläger.
Den andre stipendiaten är 18-årige Karl Svensson som kör Enduro och tävlar för juniorlandslaget och ska inom kort åka på en stor tävling i Chile.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om