Ungdomstävling i speedway – vill lyfta laget till ännu högre höjder

Det var blandade känslor bland ungdomarna under helgens ungdomstävling i speedway i Målilla. Det hängde ett moln av nervositet, kämpaglöd och glädje över G&B Arena. Precis vad en tävling ska innehålla.

Många duktiga förare deltog under helgens ungdomstävling. Foto: Annie Ilvonen

Många duktiga förare deltog under helgens ungdomstävling. Foto: Annie Ilvonen

Foto:

Hultsfred2017-06-21 13:30

Det var många duktiga förare som tävlade på G & B arena under helgen, åldrarna var mellan 11 och 16 år. På plats fanns även många föräldrar och andra frivilliga för att heja fram ungdomarna.
Det var rätt många år sedan som åtta VM-förare körde för Dackarnas ungdomslag, trots goda resultat och framgångar i dagsläget hoppas lagledaren Tommy Aronsson på att lyfta truppen till ännu högre höjder.

Tommy Aronsson leder ungdomstruppen och har gjort det under en längre period. Han har befunnit sig inom branschen i över 20 år och är uppväxt med speedway genom släktens sportintresse.
– Min vision är att locka flera unga förare till klubben, på söndagar finns det möjlighet att prova på sporten och vi står för utrustningen, säger Tommy.

Det finns med andra ord goda förutsättningar för ungdomar att känna sig fram om det är något för dem. Någon som nyligen fastnat för speedway är Ella Petersson ifrån Oskarshamn.Ella har kört för speedwayklubben Dackarna under knappt ett halvår, men är redan fast bestämd på att detta är en sport som passar henne.

– Jag tycker det är roligt och vill gärna fortsätta. Jag tycker om att vara ensam tjej, jag vill slå både killar och tjejer, säger Ella.

Trots nerver var det en förväntansfull tjej som intog banan. Vid sargen stod även Ellas mamma, hon agerade hejarklack och var stolt över att se sin dotter göra debut.
– Jag tror att Ella ser det som en rolig utmaning, att som tjej köra i en mansdominerad sport gör att hon sticker ut, säger Ellas mamma. Jag vill även skicka med ett tack till klubben, föräldrar och andra frivilliga som hjälps åt och backar upp. Vi har egentligen inget speedwayintresse inom familjen, det är först nu genom Ella som det väckt intresse. Farmor är största supportern, tillägger Ellas mamma.

Under helgens ungdomstävling deltog även bröderna Avon och Sammy Van Dyck från Målilla, som båda kört speedway i ungefär fem år. De båda bröderna ska den 1:a juli till Avesta för att köra SM.
– Det ska bli roligt, det är bara att hoppas på det bästa så får vi se hur det går, säger Avon och Sammy instämmer.
Under helgens tävling var varken Avon eller Sammy nervösa, däremot var de trötta på morgonen men blev piggare lagom tills tävlingen började.

Ella Petersson strax efter hennes debut.
Ella Petersson strax efter hennes debut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om