"Uppgift i polisanmälan stämmer inte"

- Det var flera vuxna som såg händelsen på gymnasiet men ingen av dem nämner något vasst föremål. Rektor Andreas Ekberg på Hultsfreds gymnasium vill nyansera bilden av vad som hände i samband med att en elev blev rispad i halsen vid ett bråk.

Foto: Arkivfoto: Olof Carlson

Hultsfred2018-01-17 08:00

- Uppgifterna i polisanmälan är en sida av saken, säger han, vi på skolan har en annan bild av det som hände.

- Jag talade med eleven i fråga bara några minuter efter händelsen, säger han, och eleven visste då inte hur han fått rispan.

Händelsen i korridoren på gymnasiets sågs av ett antal i personalen, som kunde ingripa och avstyra bråket.

- Det var över på 30 sekunder, säger Andreas Ekberg.

Han har talat med vittnena och ingen av dem säger att de sett något vasst föremål.

- Så uppgiften i polisanmälan stämmer inte alls, dementerar han.

Han varken kan eller vill försvara att det förekom knytnävsslag vid bråket, han välkomna en polisutredning av händelsen.

Men samtidigt som polisen utreder, gör skolan egna insatser. Skillnaden är att skolan fokuserar på de båda elevernas beteende, snarare än skuldfrågan.

Medan det arbetet pågår är båda de inblandade eleverna avstängda från undervisningen, inte minst för andra elevers trygghet på skolan.

- Preliminärt i några dagar, säger Andreas Ekberg, men det kan förlängas om det behövs. Det är en lång process att förändra ett beteende.

- Generellt sett är eleverna trygga på skolan, säger Andreas Ekberg och hänvisar till de enkäter som gjorts och eleverna anonymt fått svara på frågor om trygghet.

Sedan tidigare jobbar skolan hårt med trygghetsfrågorna och det får genomslag i de här enkäterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om