"Vem stjäl blommorna från min mans grav?"

Gullvi-Ann Johansson från Hultsfred är minst sagt upprörd. Vid flera tillfällen har någon stulit blommorna hon satt på sin man Anders grav, i askgravlunden på kyrkogården.

Gullvi-Ann Johansson är väldigt ledsen över att både blommor och prydnader stulits från maken Anders grav på kyrkogården i Hultsfred.

Gullvi-Ann Johansson är väldigt ledsen över att både blommor och prydnader stulits från maken Anders grav på kyrkogården i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-30 15:42

– Det är både blommor och prydnader som stulits, säger hon. Bland annat ett hjärta i smide som stod på graven.

Murgrönan som slingrade sig kring hjärtat är kvar, men smideshjärtat är borta. På hjärtat fanns också en prydnadsfjäril, som också den har försvunnit. Hjärtat betydde väldigt mycket för Gullvi-Ann Johansson.

– I början av sommaren ställde jag dit en fin kruka med blommor i, fortsätter hon. Den försvann också efter bara några dagar.

Hon har också blivit av med flera buketter snittblommor nu i sommar.

Frågan hon ställer sig är: "Hur kan någon bara komma sig för... Kan det verkligen kännas bra att ställa fram en blombukett på bordet, när man vet att den är stulen från någons grav?"

De här händelserna är dock inte unika för kyrkogården i Hultsfred. Gullvi-Ann Johansson har drabbats av blomstertjuvar även på kyrkogården i Mörlunda.

– Jag vet att det förekommer att det stjäls både blommor och lyktor på kyrkogårdarna lite nu och då, säger tillförordnade kyrkoherden Ola Sandberg. Men jag har ingen direkt uppfattning om hur vanligt det är. Men det är väldigt tråkigt att det finns personer som har så rymliga samveten.

– För mig, fortsätter han, känns det nästan som att någon skändat graven. Det är mycket otrevligt. Vi kan bara beklaga att det är så här. Det är inte mycket vi kan göra åt det. Men det är väldigt tråkigt att det ska bli så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!