Utställning med fantasirika figurer

Allt började med en giraff. Och utvecklade sig till en utställning på Galleri Kopparslagaren, där barnen fick chans att visa sina fantasirika figurer.

Julia Svensson, Mattis Karlsson, Olivia Rehn och deras kamrater på Ekbackens förskola har tillverkat fantasirika figurer av returmaterial. Foto: Charlotte Madestam

Julia Svensson, Mattis Karlsson, Olivia Rehn och deras kamrater på Ekbackens förskola har tillverkat fantasirika figurer av returmaterial. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Hultsfred2017-06-14 17:30

Toalettrullar, tomma mjölkpaket och annat returmaterial har förvandlats till bland annat enhörningar, fladdermöss, en ståtlig flamingo, hästar, katter och inte bara en utan många giraffer blev det till slut. Det har inte funnits någon hejd på kreativiteten.

– Det började med att ett barn ville göra en giraff, och så smittade det av sig, säger förskollärare Kerstin Bergström.

Skapat fritt

Tre- till femåringarna på Ekbackens förskola i Vena har fått skapa fritt ur sin fantasi och som final på ett jätteroligt projekt fick föräldrar och syskon komma på vernissage.

Det var ju roligt förstås för föräldrarna att få se vad allt returmaterial de skickat med sina barn egentligen använts till.

– Vi har jobbat med det här under hela våren och när allt nu var klart tyckte vi det kunde vara roligt att visa barnens alster på Kopparslagaren. På så sätt känns det mer som en riktigt utställning, säger Kerstin Bergström.

"Måla är roligast"

På vernissagen visades också en film, där djuren agerar utifrån den handling barnen bestämt och väggarna var täckta med tavlor på konstnärerna och en text som beskrev tankarna bakom skapelsen.

– Roligast har det varit att måla djuren, säger Mattis Karlsson, som gjort bland annat en fladdermus och en spindel. I samarbete med kamraten Mileo Barman har också en Batmantjur vuxit fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om