Så många medarbetare har vaccinerats: Ingen nästa vecka

Så här långt har 119 medarbetare inom vård och omsorg i kommunen vaccinerats - av drygt 700. "Nästa vecka får vi ingen vaccinleverans alls".

HR-konsult Kajsa Allvin har fått ta emot 30 vaccindoser den här veckan. Så här långt har 119 medarbetare inom vård och omsorg vaccinerats av drygt 700.

HR-konsult Kajsa Allvin har fått ta emot 30 vaccindoser den här veckan. Så här långt har 119 medarbetare inom vård och omsorg vaccinerats av drygt 700.

Foto: Privat

Hultsfred2021-02-06 08:00

Det säger Kajsa Allvin, HR-konsult och samordnare för vaccinationen av personalen inom vård och omsorg.

Under veckan som gått har hon fått tillgång till 30 doser, så på torsdagen hade sammanlagt 119 medarbetare vaccinerats med den första sprutan. Av strax över 700, då alla med en anställning, oavsett form, erbjuds vaccination. Även de som är studie-, tjänst- och föräldralediga.

– Det är med andra ord långt kvar, därför skulle vi gärna vilja öka takten. Jag hade gärna sett att vi fått fler doser till Hultsfreds kommun, så vi kunnat öka takten. Samtidigt förstår jag att tillgången är begränsad, att den styr. 

Vad tänker du kring att tillgången är så begränsad?

– Det känns oroande. Musten går lite ur en, man vill verkligen hålla igång vaccinationen. För tillfället ser vi ingen ökning, men hoppas att takten ska öka ju fler vaccinleverantörer som blir godkända. Jag ställer mitt hopp till att mängden doser ökar till vecka sju.

Hur ser intresset ut för att vaccinera sig bland personalen?

– Medarbetarna visar bra intresse. Några siffror exakt kan jag inte redogöra för. Vi hoppas att ju fler som vaccinerar sig, desto mer ska intresset öka, utifrån att kollegorna tackar ja.

Det har framkommit i media att chefer fått överblivna doser och därmed gått förbi prioriteringsordningen. 

Finns det anledning att misstänka att det kan ha gått till så i Hultsfreds kommun?

– Jag kan gå i god för att inga chefer blivit erbjudna vaccin, inte genom vår organisation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!