Övergången ska ses över – vägen stängs av

Östra Långgatan i centrala Hultsfred stängs av under natten till fredag. Anledningen är ett omfattande underhållsarbete.

Östra Långgatan stängs av när järnvägsövergången ska repareras. Avstängningen påverkar Räddningstjänsten, som befarar att eventuella utryckningar ska försenas.

Östra Långgatan stängs av när järnvägsövergången ska repareras. Avstängningen påverkar Räddningstjänsten, som befarar att eventuella utryckningar ska försenas.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-03-29 14:33

Järnvägsövergången vid brandstationen på Östra Långgatan i Hultsfred stängs av för trafik under natten mellan torsdag och fredag på grund av servicearbeten.

– Det är ju långt ifrån optimalt för vår del, säger räddningschefen Michael Hesselgård.

– Det är klart att vi löser det också, men det kan bli dröjsmål. Vi har ju vår anspänningstid att ta hänsyn till.

Så både personal på inryckning och brandbilarna får ta andra vägar, och det kan leda till vissa förseningar för räddningstjänsten.

– Men det kunde varit värre, fortsätter Hesselgård, det är ju bara en natt. Så vi får hoppas att det inte blir några larm.

Men han hade hellre sett att man tagit ena väghalvan i taget, så att i alla fall inryckande personal kan ta sig snabbaste vägen till brandstationen.

– Det som ska göras, säger Sara Lindström, på Trafikverkets presstjänst, är att byta ut ett antal trasiga hindersensorer. Eftersom det är en bred övergång med två järnvägar, så finns det sensorer som ska känna att inga bilar blir fast mellan bommarna. Och blir någon det, ska lokföraren få larm i god tid.

Sara Lindström berättar också att några av de här sensorerna, det finns flera stycken i korsningen, har gått sönder genom årens lopp. Nu ska de bytas ut så att alla fungerar. 

Under tiden arbetet pågår leds trafiken om via Hantverkaregatan, Storgatan, Hagadalsgatan och Västra Långgatan.

 Arbetet beräknas vara klart fredag morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!